«Він при мені благословляв спалити дзвіницю» - Віктор Мартиненко про колишнього намісника Низкиницького монастиря

21 Лютого 2019, 14:53
Віктор Мартиненко розсмішив владику Епіфанія 4951
Віктор Мартиненко розсмішив владику Епіфанія

Колишній намісник Низкиницького монастиря, а нині намісник Києво-Печерської Лаври владика Павло Лебідь благословляв спалити дзвіницю ХVІІ століття, щоб побудувати нову.

Про це в інтерв'ю ВолиньUA розповів священик Віктор Мартиненко.

«У владики Павла – альтернативне бачення дуже багатьох речей, і в тому числі – прекрасного. Він свого часу знищив у монастирі автентичний іконостас ХVІІ століття і поставив якесь одоробло, фольгою покрите. Він знищив родові герби Киселів на склепінні Успенської церкви. Це – те, що всі бачили і про що знали. При мені він казав, що потрібно забрати «казанницю» – такий балкончик, що є у храмі, бо вона – уніатська. Її, на щастя, не знищили, а реставрували. Він при мені благословляв спалити вночі дзвіницю ХVІІ століття, щоб побудувати нову. Коли я заступився, то він мене перший раз прокляв. Проклинав він мене два рази, але, як кажуть старі люди, дурних Бог не чує», – розповів священик

Нагадаємо, отець Віктор Мартиненко відомий тим, що у 2014 році порадив митрополиту Павлу (Лебедю) поцілувати Януковича в с...ку, але не порівнювати від імені усієї Церкви президента-убивцю з Ісусом Христом. Одіозний владика Павло за такі слова прокляв Віктора Мартиненка «во ім'я Отця і Сина, і Святого Духа».

Читайте такожПокарали гірше, ніж єретиків, – протодиякон Віктор Мартиненко публічно і «по канонах» відповів Володимирському митрополиту

Коментарі
26 Лютого 2019, 19:45
Мартиненко зрадник. Зараз для піару що хочеш розкаже.
03 Березня 2019, 03:25
Низькиницький монастир є Московського патріархату, а значить, що монастир - російська точка на Україні. Людей задурманили, що храм - український. Бог то один, а начальство - друге.
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024