Іваничівська «Горлиця» виступить перед Президентом України

05 Січня 2019, 11:53
Іваничівська «Горлиця» виступить перед Президентом України 1941
Іваничівська «Горлиця» виступить перед Президентом України

В Іваничівському районі  готуються до участі в святково-обрядовому дійстві «Три празники в гості», яке відбудеться 11 січня 2019 року в обласному центрі за участю Президента України Петра Порошенка.

Про це йшлося на нараді у заступника голови районної державної адміністрації Людмили Войтович, - інформують на офіційному сайті Іваничівської РДА.

Програма дійства передбачає ряд культурно-мистецьких заходів. З метою якнайповнішого показу етнографічного дійства, пов’язаного із святкуванням на Волині циклу Різдвяних свят, яке включає в себе виступи народних аматорських фольклорних колективів та окремих виконавців з відтворенням звичаїв та обрядів, які побутували на Волині протягом багатьох років передбачена  концертна програма, конкурс різдвяно-новорічної атрибутики та розміщення етнографічно-тематичних  майданчиків.

Визначено 12 колективів області, котрі братимуть участь в дійстві. Серед них народний аматорський фольклорний колектив «Горлиця» Іваничівського РД «Просвіта», керівник Галина Дорощук.

Присутні на нараді начальник відділу культури райдержадміністрації Марина Косаковська, директор КЗ «Іваничівська ЦБС» Ольга Петрова, директор КЗ «Іваничівський історичний музей» Лариса Куль та директор КЗ «Іваничівський БДЮТ» Лариса Дячук обговорили ряд організаційних питань щодо участі в зазначеному заході.

Зокрема, заступник голови районної державної адміністрації Людмила Войтович дала доручення щодо вирішення питань перевезення учасників, забезпечення розміщення етнографічних майданчиків різдвяної тематики на Театральному майдані міста Луцька та представлення зірки на конкурсі різдвяно-новорічної атрибутики.

Читайте також: Малеча з Іваничівщини побувала в Луцьку на новорічному святі

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024