Литовезькі школярі відвідали столицю України

25 Жовтня 2018, 17:21
Литовезькі школярі відвідали столицю України 1292
Литовезькі школярі відвідали столицю України

Школярі Литовезької громади днями повернулися із столиці нашої держави.

В цікаву екскурсію школярі відправилися разом із своїми педагогами, а враженнями поділилися на офіційному сайті Литовезької ОТГ.

«20-21 жовтня учні нашого ліцею разом з учителями відвідали місто Київ.  Свою подорож розпочали біля Золотих воріт – колишнього парадного в’їзду до Києва. Пройшовши вуличками Верхнього міста, милувались красою Софіївського собору та Михайлівським Золотоверхим  монастирем.  Далі на нас чекала ажурно-химерна  Андріївська церква, біля неї  у самому центрі  Старокиївського  городища  – Пейзажна алея, яка вразила оригінальністю  ландшафного дизайну.  Під час екскурсії познайомились з новим видом транспорту, який має назву фунікулер. Спустившись на Поділ, нас зустрів Київський річковий вокзал – будинок оригінального вигляду, що нагадує теплохід. На завершення першого дня прогулялись вечірнім Майданом Незалежності. Другий день наші екскурсанти розпочали з Національного парку  «Межигір’я» – колишня резиденція українського президента Віктора Януковича. За 2 години прогулянки пройшли 30% всієї території, красу якої важко описати словами. Відвідали також Національний музей Великої Вітчизняної Війни, та вшанували хвилиною мовчання нашого земляка Сергія Байдовського, поклали квіти біля Стели Небесної Сотні, що на Інституцькій.

З екскурсії всі повернулися сповненні вражень», - йдеться на сайті.

Нагадаємо, на минулих вихідних відбувся всеукраїнський семінар Розвиток молодіжних центрів в Україні. Участь у семінарі взяла активна молодь Литовезької ОТГ.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024