Катерина Марчук: «Мені Бог дав три роки материнського щастя і 1185 днів «особливої» любові»

03 Квітня 2019, 18:51
Катерина Марчук 2658
Катерина Марчук

Для волинянок, які виховують дітей з інвалідністю, влаштували благодійний проект «Я особлива». Зі 120 охочих випадковим способом обрали 12 учасниць, з якими працювали візажисти та перукарі, які зробили з мам справжніх моделей та фотографи зафіксували це все на камеру.

До дванадцятки учасниць увійшла і мешканка Іваничівщини, мама, яка виховувала особливу дівчинку, Катерина Марчук, – розповідає Район.in.ua.

Ідею цього проекту виношувала волонтерка Людмила Омокох давно і цьогоріч нарешті втілила в життя. Благодійний проект створили з метою підтримки сімей, які виховують діток з інвалідністю. Реалізувавши такий проект, організатори хочуть спонукати суспільство бути більш відкритим і толерантним до чужих проблем. 

Фотографували мам-красунь такі майстри: Юрій Бочко, Дарина Зінькевич, Андрій Тарасюк, Юлія Серховець, Тетяна Кірчук та Андрій Луцький. Дівчата позували в трьох образах: вечірньому платті, українському образі й в нижній білизні.

Під час процесу перетворення мамочок у моделей, намагалися дати ним емоції, аби нагородити їх за ці зусилля, які вони прикладають щодня задля своїх діточок.

Мамам сподобався цей проект. Багато хто не очікував перемогти в ньому, адже ні разу в житті нічого не вигравали. На кожні дві учасниці благодійного проекту був один фотограф, в кожної був свій візажист і перукар. Всі дівчата фотографувалися по різних студіях.

«Мені 26, а фотосесія була в мене вперше. Адже то немає часу, то грошей шкода. Звідки брати гроші, якщо їх постійно потрібно витрачати на дітей. А в когось не по одній дитинці, а по двоє-троє. Спочатку було так страшно перед фотографом, але потім розслабилася. Майстер попався мені дуже добрий, підказував, як руку підняти, як краще стати», – поділилася враженнями учасниця проекту Катерина Марчук.

Пропонуємо вам прочитати історію Катерини Марчук та її донечки, яка, на жаль вже покинула цей світ.

«Страшно чути, що шанси на життя твоєї дитини мізерні, але я повинна була боротися за неї. Моя Єва – єдина нитка, яка після кесарського розтину дала сили жити. Відсутні всі рефлекси. Як хотілося погладити її ручки, поцілувати в чоло, але між нами була стіна із пластикового закритого кювезу, в якому була підключена до апарату, який «дихає» за неї.

Я молились і вірила в неї! За місяць я змогла взяти її на руки! МІСЯЦЬ! Цей місяць був вічністю. Через чотири дні зупинка дихання – знову реанімація, знову апарат, який «дихає» за неї. І так сім разів, сім балансувань на грані життя та смерті. Я боялися спати, боялася, що не спасу в черговий раз Єву. Три роки боротьби...

Мені Бог дав три роки материнського щастя і 1185 днів «особливої» любові. Тепер у мене є свій АНГЕЛ, якого любитиму вічність. Жити далі треба, як би не було. Хоч дитини моєї вже немає, але я не перестаю бути мамою».

Нагадаємо, в січні цього року маленька Єва Марчук, яка тривалий час боролася з недугою, померла.

Читайте також: Померла маленька Єва, якій збирали гроші на лікування


 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024