Школярка з Іваничівщини розповідає, як руйнують її мрію навчатися за океаном

05 Вересня 2018, 12:28
Тетяна Торчило із братом 4414 Джерело: Kyivpost
Тетяна Торчило із братом

Таня Торчило, яка народилася і виросла в селі Стара Лішня, Іваничівського району, не може виїхати до США на навчання.

Дівчина виграла омріяний грант на навчання від школи The Gunnery, проте вже двічі отримала відмову на отримання візи.

Офіційна причина відмови - недостатні зв’язки з Батьківщиною.

Більше у дописі Тетяни Торчило у Facebook, в якому вона звертається до журналістів Chastime.

«Мене звати Таня Торчило, я народилася і виросла в селі Стара Лішня Волинської області. У рідному селі закінчила початкову школу, далі навчалася в м. Нововолинську. Мені щастило і з школою, і з учителями. Щороку брала участь у багатьох олімпіадах, турнірах, конкурсах. Вигравала двічі Всеукраїнську олімпіаду з географії і навіть представляла Україну на Міжнародній олімпіаді в Японії. В 11 класі стала фіналісткою Ukraine Global Scholars, це благодійна організація, яка допомагає 20-ом кращим школярам зі вступом до найпрестижніших навчальних закладів США.

Позаду був рік, який я максимально присвятила підготовці до іспитів, написанню есе, інтерв’ю… І таки все вдалося.

Я виграла омріяний грант на навчання від школи The Gunnery 
Навесні про мене й брата писав Kyivpost.

Але, на жаль, мрії навчатися за океаном, мабуть, не судилося здійснитися. Мені й Інні Черняк (теж фіналіст UGS’2017) двічі відмовили у візі. При тому моєму рідному братові відкрили, так само, як і всім іншим фіналістам UGS.

Офіційна причина відмови - недостатні зв’язки з Батьківщиною. Але наші батьки, молодший братик, усі родичі живуть в Україні. Крім цього, у мене навіть є юридична угода з UGS про те, що я після завершення освіти в США обов’язково повертаюся в Україну працювати. У нас з Інною, як і врешти фіналістів UGS, є чіткі плани на майбутнє, спочатку стажування в провідних компаніях України, яке вже проходять попередні фіни UGS, а потім гарантоване обов’язкове повернення на Батьківщину з метою працевлаштування.

Сьогодні, коли після другої відмови у візі, я втрачаю шанс, до якого я так довго йшла все своє життя і який може трапитися, напевне, раз на життя, усвідомлюю, що потрібно всіма можливими способами донести інформацію про те, що ні я, ні Інна Черняк жодним чином навіть не думали порушувати імміграційне законодавство. Єдина мета візи - навчання , щоб у майбутньому принести користь своїй Батьківщині», - пише дівчина.

Про свої проблема дівчина також розповіла журналістам ТСН. Більше - відеосюжеті.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024