На Іваничівщині горіла суха трава

16 Жовтня 2018, 13:39
На Ківерцівщині горіла суха трава 1076
На Ківерцівщині горіла суха трава

У період з 8 по 15 жовтня співробітники підрозділів пожежно-рятувальної служби Волинської області ліквідували 47 пожеж та 13 разів виїжджали на проведення аварійно-рятувальних робіт.

Про це повідомляється на сайті  ДСНС України у Волинській області. 

Зокрема рятувальники приборкали 8 пожеж трав’яного настилу та 3 на торфовищах.

 У вихідні волиняни почали масово випалювати суху траву, різне сміття після проведення сільськогосподарських робіт, що призвело до займання трав’яного настилу та торфополів. Так загорання зареєстровані поблизу поблизу сіл Велика Глуша Любешівського району, Ржищів Горохівського району, Журавичі Ківерцівського району. Перші два випадки загорання торфу оперативно ліквідовані працівниками ДСНС, а у Ківерцівському районі спільно із  працівниками місцевої пожежної команди  та населенням.

Пожежі трав’яного настилу ліквідовані у селах: Литовеж Іваничівського, Комарово та Краска Ратнівського, Коцюри Любомльського, Віл та Погулянка Любешівського, Мельники-Мостище Камінь-Каширського районів та у селищі Ратне.

Причиною цих пожеж є нехтування правилами пожежної безпеки громадянами.

Для запобігання виникненню пожеж в екосистемах рятувальники рекомендують краянам дотримуватися вимог пожежної безпеки та нагадують, що на території області працюють рейдові групи фахівців, які пильнуватимуть за дотриманням протипожежних вимог в екосистемах та притягатимуть до адміністративної відповідальності порушників, сприятимуть оприлюдненню у засобах масової інформації відомостей про факти зумисних підпалів на торфовищах і в лісах та їх винуватців.

Коментарі
16 Жовтня 2018, 23:14
ЛитовЕж! Виправте
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39