Іваничі: урочисто відзначили День захисника України

12 Жовтня 2018, 09:10
Урочистості до Дня захисника України 2475
Урочистості до Дня захисника України

З нагоди Дня захисника України напередодні свята, 11 жовтня 2018 року, в Іваничівському районі відбулися заходи.

Урочистості розпочались з громадської ходи. Колона з блакитно-жовтими прапорами в руках під звуки духового оркестру вирушила від районної державної адміністрації до Меморіалу Слави, – повідомляють у РДА.


Учасники заходу зупинились на центральній площі і голова районної державної адміністрації Лілія Кревська та голова районної ради Андрій Бадзюнь поклали живі квіти до Стели пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Опісля на Меморіалі Слави настоятелі Свято-Покровського храму всечесні отці митрофорні протоієреї Андрій та Василь відслужили літію за загиблими у нашій державі.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять тих, хто поклав своє життя на вівтар незалежності нашої держави.




На завершення першої части заходів від представників влади, духовенства та жителів району живі квіти лягли до пам’ятної дошки загиблим під час проведення антитерористичної операції та Герою Небесної Сотні Сергію Байдовському на Меморіалі Слави, а також на Курган Слави.

Урочистості з нагоди Дня захисника України, Дня українського козацтва, 67-ї річниці утворення УПА продовжились у районному Домі «Просвіта», де відбулась пам’ятна академія за участю представників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, депутатського корпусу, духовенства, громадськості, ветеранів війни та військової служби, учасників бойових дій та антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях, громадськості.



Урочиста академія розпочалась із виконання Гімну України та внесення державного, районного прапорів та прапора УПА.

Висловлюючи глибоку шану усім загиблим за незалежність і самостійність Української держави, учасники урочистостей вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання.

З вітальними словами до присутніх звернулась голова райдержадміністрації Лілія Кревська.







 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024