Іваничівський район: шахтарі скаржаться на жахливий стан копальні

29 Вересня 2018, 14:29
Шахта 2983
Шахта

Трудовий колектив ДП «Передпускова дирекція шахти №10 «Нововолинська», яка знаходиться на території села Поромів Іваничівському районі, написав звернення про жахливий стан копальні.


«Скільки було балачок від міністра Ігоря Насалика, що шахта «№10 Нововолинська» буде добудована й на нову копальню перейдуть працювати гірники із закритих шахт! А тим часом на шахті № 5 «Нововолинська» вже квакають жаби», – повідомляє у Facebook Михайло Волинець, голова Незалежної профспілки гірників України.

За певних умов шахта №10 могла б запрацювати у найближчий час.

«Якщо усунути корупційні явища та смотрящих, то Десяту Нововолинську можна було б запустити в роботу до кінця року. Але в реальності виходить так, що міністр енергетики та вугільної промисловості просто випадкова людина в паливно-енергетичному комплексі, як і все його оточення дівчат на посадах заступниць», – переконаний Волинець.

Профспілки шахтарів готові до акцій протесту.

«А замість добудови шахти, отримуємо попередження від ДП «Регіональні електричні мережі» про повне припинення енергопостачання через заборгованість за спожиту на будівництві електроенергію, що прямо веде до аварійної ситуації, пов’язаної із можливим загазуванням та підтопленням гірничих виробок, з непрогнозованими екологічними наслідками або підтоплення цілого регіону.

Не можна миритись з таким безвідповідальним ставлення до шахт. Незалежна профспілка гірників України готова очолити протестні дії шахтарів. Тому що іншого виходу я не бачу, влада нічого не хоче розуміти...» – резюмує голова Незалежної профспілки гірників України.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39