Обговорили перспективи і проблеми розвитку туризму в Іваничівському районі

27 Вересня 2018, 18:00
Туризм 1213
Туризм

Напередодні Всесвітнього дня 26 вересня туризму в Іваничівському історичному музеї відбулося засідання членів громадської ради музею «Туристичними стежками України».

На заході були присутні головний спеціаліст відділу регіонального розвитку та інвестицій Іваничівської РДА Дудкевич Ірина, директор КЗ «Іваничівський БДЮТ» Дячук Лариса, в.о. директора КУ «Іваничівська публічна бібліотека» Недбайло Лариса, методист РМЦ відділу освіти та молоді Сорока Олександр, вчитель НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. №1-гімназія» Клявзунік Андрій, – повідомляють в Іваничівському районному історичному музеї.

Директор музею Лариса Куль ознайомила присутніх з тематичною виставкою «Феєрія мандрів», на якій представлені туристично-краєзнавчі видання, путівники та брошури Іваничівщини та фото з особистої колекції Андрія Клявзуніка. Присутні обговорили проблеми та перспективи розвитку туризму в районі, видавничої справи, охорони пам’яток, та місця шкільних музеїв у сфері туризму. Першочергова роль у царині туризму належить саме музеям, адже вони є відправною точкою у будь-яких науково-пізнавальних подорожах.

Історія стверджує, що туризм в сучасному розумінні, як масове явище і широкодоступна можливість здійснення подорожі, виник порівняно недавно, на початку минулого століття. Стрімко набираючи обертів, це явище стало на стільки популярним, що туризмом в тій чи іншій мірі стало займатися переважна більшість людей, особливо в розвинених країнах і країнах, що розвиваються.

День туризму – свято всіх, хто хоч раз відчув себе в ролі мандрівника, вибираючись з щоденної буденної суєти в ліс або на поле, на берег річки або озера, на море чи курорт, а також в інші місця, на які так багата наша улюблена земля! Цілком природно, що це свято і тих, хто сам безпосередньо зайнятий у цій сфері – сфері туристичного бізнесу. Свято персоналу та керівників готельних комплексів, співробітників туристичних компаній і музейних працівників, а також всіх, хто намагається професійно забезпечувати наш повноцінний відпочинок. Зі святом всіх, небайдужих до туризму людей!

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024