Іваничівські школярі - призери турніру юних правознавців

25 Вересня 2018, 15:10
Іваничівські школярі - призери турніру юних правознавців 2386
Іваничівські школярі - призери турніру юних правознавців

Школярі з Іваничівщини стали призерами турніру юних правознавців, який проходив на базі Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Організатор турніру - Волинська Мала академія наук, - інформують на офіційному сайті Іваничівської селищної ради.

За результатами  XVІ Всеукраїнського турніру юних правознавців, у якому взяли участь 14 команд,   команда НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів №1-гімназія» cмт Іваничі у складі Наумук Анастасії (учениця 11 класу), Волинця Павла та Федончука Максима (учні 10 класу), Шелест Олександри та Пашко Яни (учні 9-А класу), у чесній та напруженій  боротьбі у фіналі  із збірною команди міста Луцька, командами Волинського обласного наукового ліцею, військового обласного ліцею імені Героїв Небесної сотні та збірною командою Камінь-Каширського району виборола ІІ місце.

Керівники команди  - Марія Маймура, вчитель історії та правознавства, заступник директора з навчально-виховної роботи, та   Новосад О.В., вчитель історії.

За підсумками індивідуального рейтингу Шелест Олександра  відзначена дипломом ІІІ ступеня і отримала право на участь у відбіркових тренувальних зборах, на яких остаточно буде сформовано склад збірної області для участі у ІІІ етапі XVІ Всеукраїнського турніру юних правознавців.

Всі завдання, а особливо питання, винесені на  фінальний бій, вимагали від школярів  висловлення власної точки зору на проблемні питання українського законодавства. Серед них,  це проблемні питання здійснення установчої влади Українського народу, розширення прав місцевого самоврядування в наслідок проведення реформи децентралізації влади в Україні, питання шляхів вдосконалення ідентифікації фізичної особи, стану та перспектив розвитку адвокатури у контексті конституційної реформи правосуддя та інші.

Читайте також: В Іваничах визначились, які учні безкоштовно харчуватимуться у школі

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024