14 вересня: яке сьогодні свято, до кого йдемо святкувати

14 Вересня 2018, 09:00
З добрим ранечком! 1625
З добрим ранечком!

Вітаємо вас, дорогі читачі!

Сьогодні п'ятниця, 14 вересня.

Іменини святкують: Маргарита, Марта, Марфа.

Сьогодні початок індикту – церковного новоліття або просто кажучи – нового року. Колись наші пращури початок нового року відзначали навесні, але прийняття християнства змусило порушити традицію – перенести початок нового року на осінь, як то було у Візантії. До речі, за церковним календарем сьогодні розпочався 7 524 рік «від створення Світу». На церковне новоліття було прийнято дякувати Богові за щедрий врожай та просити Його благословення на рік наступний.

З цього дня бере свій початок і «старе» бабине літо, яке закінчується на другу Пречисту. Тому спостерігали, якою в цей день буде погода: якщо ясною, то осінь і зима порадують теплом і сонцем. А ще від Семена починалися осінні ворожіння.

Цитата дня: «Занадто багато людей купують речі, які їм не потрібні, за гроші, яких у них немає, щоб справити враження на людей, яких вони не знають».

 

Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних вашому серцю людей зі святом, надсилайте нам свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024