8 вересня: яке сьогодні свято, до кого йдемо святкувати

08 Вересня 2018, 09:25
1366

Доброго ранку, читачі. Сьогодні субота, 8 вересня. 

Зустрічайте приємний осінній ранок з горнятком улюбленої кави. Нехай пейзажі за вікном надихають на хороші справи і додають позитиву вашій суботіі.

Не розчаровуйтеся через дрібниці, життя навколо вас, і воно прекрасне. Вдалих вихідних!

День ангела святкують: Адріан, Наталія (Наталя), Віктор, Георгій (Юрій), Дмитро, Марія, Петро, Роман.

Вітає іменинників та бажає мирного неба і здійснення мрій.

Церковні православні свята, пости, дні пам’яті святих: Православна церква вшановує пам'ять мучеників Адріана і Наталії. День Володимирської (Вишгородської) ікони Божої Матері.

Субота, 8 вересня 2018 року, щедра на професійні свята й насичена різноманітними датами та подіями: 

  • День українського кіно — національне професійне свято працівників кінематографії (встановлене Указом Президента України №52/96 від 12 січня 1996 року). 
  • День фізичної культури та спорту України (всеукраїнське відзначення з метою популяризації фізкультури та спорту й здорового способу життя проходить щорічно у другу суботу вересня згідно з Указом Президента №340/94 від 29 червня 1994 року). 
  • Всесвітній день надання першої медичної допомоги (World First Aid Day), який відзначають за ініціативою національних організацій Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, починаючи з 2000 року у другу суботу вересня. 
  • Міжнародний день грамотності (International Literacy Day, інша наз ва Міжнародний день неписьменності).
  • Міжнародний день солідарності журналістів (International Day of Journalists' Solidarity, запроваджений у 1958 році в Бухаресті, на 4 конгресі Міжнародної організації журналістів. 
  • Всесвітній день фізіотерапії.

Цей день в історії:

  • 1514 - Битва під Оршею між 30-тисячним військом князя Костянтина Острозького, гетьмана Великого князівства Литовського та 80-тисячним московським військом.
  • 1943 - у Німеччині був страчений чехословацький журналіст, письменник-антифашист Юліус Фучик (“Репортаж із зашморгом на шиї”).
  • 1993 - створено Всесвітню організацію міст культурної спадщини ЮНЕСКО. День солідарності міст Світової культурної спадщини.

Погода: Сьогодні очікується +15..+19 °C, переважно без опадів, слабкий вітер. Завтра: +14..+22 °C, без опадів, слабкий вітер.

Народний прогноз погоди: 8 вересня відзначається день пам'яті святих Адріана і Наталії. Наші предки помітили: якщо у цей день холодний ранок, то буде рання і морозна зима. У давнину цей день вважався іменинами горобини. Збирали горобину та калину, і додавали: "Великий урожай горобини – до морозу".

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024