На Іваничівщині відбулися ювілейні Європейські Дні Добросусідства «Кордон 835»

20 Серпня 2018, 15:47
Цього року урочисте дійство відбувалося 19 серпня на українській стороні кордону 3983
Цього року урочисте дійство відбувалося 19 серпня на українській стороні кордону

Традиційно в серпні на кордоні з Польщею проходять Європейські Дні Добросусідства «Кордон 835».

Цього року урочисте дійство відбувалося 19 серпня на українській стороні кордону. Починаючи з 10 години ранку, на понтонному мосту відкритий тимчасовий прикордонний перехід Кречів-Крилув. Учасники заходу, пішоходи і велосипедисти могли користуватися ним до 21.00 години. Саме на цьому місці відбулась урочиста зустріч керівників двох прикордонних регіонів, - інформує сектор з питань внутрішньої та інформаційної політики Іваничівської РДА.

Свято розпочалося спортивними змаганнями.

Потому офіційні делегації зустрілися на понтонному мосту, обмінялися хлібом-сіллю. В небо полетіли кульки в кольорах сусідніх держав.

На заході - Європейські Дні Добросусідства були присутні поважні гостей із Республіки Польща: Андрій Кучеренко – посол України в Республіка Польща, полковник Гамсагурдія Георгій – посл Грузії, Ярослав Сахайка – посол сейму, Анна Фрончек – віцестароста Грубешова, Марта Малишек – війт гміни Мірче.

Перед присутніми із словами привітань виступила голова районної державної адміністрації Лілія Кревська.

До привітань приєднались в.о. директора департаменту економіки та європейської інтеграції облдержадміністрації Андрій Ткачук, голова Іваничівської районної ради Андрій Бадзюнь, Литовезький сільський голова Іван Іванчук, помічник народного депутата Ігоря Гузя Борис Карпусь, вуйт гміни Мірче Марта Малишек

Екуменічну молитву відслужили єпископ Володимир-Волинський Турійський Матфей, священик Свято-Покровського храму Іванич та ксьондзи католицької церкви. Усі присутні, стоячи, спільно, молилися за дружбу і мир між нашими народами.

Опісля вуйт гміни Мірче Марта Малишек за сприяння у проведенні Європейських Днів Добросусідства вручила нагороду «Кенгуру» голові РДА Лілії Кревській.





Також на ювілейному фестивалі відбулись змагання з фізичної культури та спорту. Програма змагань включала міні-футбол, пляжний волейбол, метання колоди, армреслінг та перетягування канату.

Гості заходу також мали можливість насолодитися виступами творчих колективів району та Республіки Польща. Свій творчий доробок продемонстрували народні майстри, їхніми роботами могли милуватися гості заходу. Стравами Прибужанської кухні частували присутніх господині з Іваничівської райдержадміністрації, Литовезької, Павлівської та Поромівської сільських рад. Чудовою прикрасою фестивалю була фотозона із квітів, де кожен міг зробити знімок на згадку про фестиваль.

Європейські Дні Добросусідства вкотре підтвердили спільне прагнення місцевого населення прикордонної території Іваничівського району та Грубешівського повіту до зміцнення співпраці у різних галузях. Таку можливість дасть будівництво міжнародного пункту пропуску Кречів-Крилув саме в цій місцевості.

Відкриття понтонного мосту і пункту спрощеного перетину кордону створює атмосферу відкритості та дружби між жителями обох прикордонних регіонів, можливість для спільного проведення дозвілля.

Слід зазначити, що 19 серпня перетнули кордон 2872 людини, зокрема 1444 – вихід в Польщу та 1428 – вхід на Україну.







 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром