Радовичі: батьки вимагають якнайшвидше добудувати школу в селі

17 Серпня 2018, 10:41
3813

Реконструкція школи у слі Радовичі, Іваничівського району, яку можна було закінчити за 6 місяців, тягнеться уже два роки. Тим часом, через брак місця в школі, діти змушені навчатися у дві зміни.

Батьки і педагоги вимагають завершити будівельні роботи у цьому навчальному закладі, - інформує БУГ.

Добудова школи у Радовичах ведеться з жовтня 2016-го року і розпочалася після того, як були отримані кошти на покращення умов навчання. Дирекція навчального закладу, педагогічний колектив, батьки занепокоєні затримкою робіт, адже уже всі договірні терміни будівництва вичерпані.

«Складається враження, що підприємець свідомо затягує будівництво, оскільки є елементи порушення договору та проекту», – говорить керівник навчального закладу Валерій Гурський.

Він розповідає, що неодноразово намагався налагодити співпрацю з підрядником, та все марно – той каже, що підписував договір з відділом освіти, а не з директором.

Журналісти «БУГу» не змогли отримати коментар через зайнятість директора підрядної організації. Будівельними роботами займається підприємство «ПІК», яке очолює Олександр Антипенко.

До слова, в Іваничівському відділі освіти з часів початку будівельних робіт змінилося 4 керівники. І хоч місцева влада періодично навідується в школу та щоразу обіцяє навести лад, ніяких зрушень у виконанні робіт немає.

Школа потребує цієї добудови, нам нема де комп’ютерний клас розмістити. Фактично рік уже нічого не робиться. Відомо, що між підрядником та субпідрядником ідуть суди. Я, наприклад, взагалі не знав, що Антипенко найняв субпідрядника, мені він представив його як прораба, – каже директор.

У Радовичах розповідають, що будівництво проводиться не дуже якісно. Працівники проводять роботи, коли йде навчання, у період канікул ніхто нічого не робить.

Крім того, є порушення проектно-кошторисної документації. Добудова повинна бути з цегли, а підприємець для робіт використав блоки.

«Роботи стоять на місці, будматеріали дорожчають, дітям мало місця, – зауважує Валерій Гурський, – За будівництвом слідкує технічний нагляд, я вплинути не можу».

Учні стали заручниками ситуації, кажуть у школі. Батьки обурені, адже комерційні інтереси у даному випадку – вище дитячих. Керівництво навчального закладу оббиває пороги інстанцій, тим часом попри всі обіцянки чиновників будівництво  ніяк не можуть завершити.

Дирекція школи вважає, що учні у Радовичах повинні навчатися у приміщенні, де насправді можна реалізувати гарантоване Конституцією право на освіту. Адже неможливо проводити освітні реформи, якщо діти і вчителі не мають умов для навчання.

Нагадаємо, кожна дитина перед навчальним роком повинна принести в школу довідку форми 086.





 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром