2 серпня: яке сьогодні свято, до кого йдемо святкувати

02 Серпня 2018, 10:15
1192

Доброго ранку, шановні читачі.

Сьогодні четвер, 2 серпня. Приємного та позитивного вам дня. Нехай спека не руйнує плани, а спонукає знайти час для відпочинку. 

День ангела сьогодні святкують: Олександр, Георгій, Єфим, Іван, Ілля, Костянтин, Петро, Сергій, Федір.

Україна сьгодні відзначає День аеромобільних військ (День десантника).

У православній церкві 2 серпня вшановується пам'ять святого пророка Іллі, який, згідно з історичними відомостями, жив у IX столітті до нашої ери і був відомий як ревний християнин, активно боровся з ідолопоклонством і нечестием. Відомо, що саме пророк Ілля був узятий живим на небо - про це сказано в Біблії. Так, Ілля вирушив до Бога на вогненній колісниці, після чого його стали називати не інакше, як громовержець. В день його пам'яті влаштовували хресний хід і молилися про дощ або ясній погоді.

рацювати в день Іллі небажано, оскільки існувало вірування, що святий може покарати людину неврожаєм і хворобами. Селяни вважали, що 2 серпня на білий світ виходять все гади і дикі тварини, а тому, намагалися не випускати худобу на пасовище. Була поширена прикмета, згідно з якою не можна впускати в будинок кішок і собак - це може залучити блискавку, якою селяни дуже боялися.

Народні прикмети на 2 серпня

  1. Глухий грім на Іллю віщує невеликий дощ, і навпаки, сильна злива почнеться, якщо на Іллю чути гучний грім
  2. Безперервно грім гримить - чекай сильного граду
  3. Дощ на Іллю віщує хороший врожай зернових у наступному році
  4. Вранці 2 серпня на небі хмар багато - у наступному році потрібно проводити ранній посів та очікувати такого ж раннього врожаю. Якщо небо опівдні затягнуло, то посів буде середнім. Небо насупилося до вечора - чекай пізнього посіву і поганого врожаю.
  5. Не можна їсти суницю після Дня Іллі - інакше засипати станеш
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024