В Іваничах розповіли, як протидіяти торгівлі людьми

27 Липня 2018, 10:46
900

Учора, 26 липня в Іваничівській районній філії Волинського обласного центру зайнятості відбувся інформаційний семінар на тему: «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці». 

Як пояснила Алла Мадяр,провідний фахівець з профорієнтації Іваничівської районної філії ВОЦЗ, під час зустрічі були висвітлені основні аспекти законодавства, що стосується торгівлі людьми та види підтримки і допомоги постраждалим. Торгівля людьми є однією з галузей кримінального бізнесу, що розвивається найбільш стрімкими темпами в світі.





Проблема торгівлі людьми залишається болісною для України. Складна економічна ситуація в країні, високий рівень безробіття та правова необізнаність громадян є основними умовами, що сприяють цьому явищу.

Кількість громадян України, які потрапили в ситуацію торгівлі людьми, з кожним роком стрімко зростає. Злочинці вміло знаходять нові методи вербування та втягнення у торгівлю людьми.

На зустріча також було озвучено, що в разі, якщо Ви постраждали від торгівлі людьми за кордоном або в межах України, зателефонуйте до Департаменту боротьби зі злочинами, що пов’язані з торгівлею людьми Національної поліції України за номером: (044)254-74-30.

Також в Україні діє Національна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів: 0 800 505 501

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024