Іваничівщина: в школах та таборах перевірили, як харчують дітей

15 Червня 2018, 09:33
Фото ілюстративне 1917
Фото ілюстративне

Створення безпечних умов перебування, охорони життя і здоров’я дітей в дитячих закладах Іваничівського району обговорили на позачерговому засіданні районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Про це інформує сектор з питань внутрішньої та інформаційної політики райдержадміністрації.

Присутніх проінформувала начальник Іваничівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Людмила Просапчук.

14.05.2018 року у 8 навчально-виховних  закладах району проведено державний моніторинг, а саме: ЗОШ I-III ст. с. Стара Лішня,  ДНЗ с. Литовеж, ЗОШ I-III ст. с. Литовеж,  ЗОШ I-II ст. с. Грибовиця,   ЗОШ I-III ст. с. Заболотці, ЗОШ I-III ст. с. Поромів,  ЗОШ I-III ст. с. Бужанка,   ЗОШ I-II ст. с. Морозовичі.

Проводився відбір зразків продуктів харчування та готових страв (згідно меню) для лабораторного дослідження на бактеріологічні показники, якість термічної обробки, на підрахунок енергетичної цінності, вмісту нітратів у продуктах харчування; дослідження питної води на мікробіологічні та санітарно-хімічні показники. Відібрані зразки змивів з поверхонь та кухонного приладдя на харчових блоках закладів на санітарно-мікробіологічні дослідження.

Згідно експертних висновків Державної установи «Волинської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби» було виявлено підвищений вміст нітратів в зразку картоплі ЗОШ I-III ст. с. Бужанка та в зразку моркви   ЗОШ I-III ст. с. Поромів.

При проведенні лабораторних досліджень зразків змивів виявлено невідповідність по бактеріологічному дослідженню БГКП (бактерії групи кишечної палички)  ЗОШ I-III ст. с. Бужанка, ЗОШ I-III ст. с. Поромів, ЗОШ I-III ст. с. Стара Лішня.

Невідповідність води питної за мікробіологічними показниками виявлено в  ЗОШ I-III ст. с. Заболотці та с. Литовеж.

Було також озвучено, що з початку проведення оздоровчої кампанії, спеціалістами Іваничівського районного управління Держпродспоживслужби проведено обстеження 15 пришкільних таборів з денним перебуванням при загальноосвітніх навчальних закладах району, 2 заклади  оздоровлення та відпочинку для дітей  (ВП «Санаторій Шахтар», КЗ «Позаміський заклад оздоровлення і відпочинку «Барвінок»).

Спеціалістами служби проведена санітарно-освітня робота з начальниками таборів, працівниками харчоблоку, медичними працівниками щодо дотримання санітарних вимог при організації харчування, умов зберігання харчових продуктів, дотримання технології приготування страв, особистої гігієни тощо. Акцентована увага на особистій відповідальності керівників закладів за якість та безпеку харчування, попередження виникнення і розповсюдження інфекційних захворювань та харчових отруєнь.

Нагадаємо, в шістнадцяти закладах освіти Іваничівського району організовано літні мовні табори.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024