Тепличне господарство, гектари малини і полуниці – як господарюють у Бортневі

05 Червня 2018, 17:40
Бортнів Еко Продукт 2656
Бортнів Еко Продукт

Уже рік, спільно об’єднавшись у сільськогосподарський обслуговуючий кооператив «Бортнів Еко Продукт», жителі села Бортнів Поромівської об’єднаної територіальної громади Іваничівського району займаються тепличним господарством і вирощуванням ягідних культур. Метою кооперативу є обслуговування преважно своїх членів на засадах взаємодопомоги й економічного співробітництва.

Його створили в рамках Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду». Члени кооперативу мають у спільному обробітку 4 га малини та 1 га полуниці. З початку року вони вирощкють та реалізувкють цибулю на перо, кріп, салати. Зараз в теплиці ростуть огірки та помідори, – повідомляють у відділі агропромислового розвитку райдержадміністрації.

4 червня провели загальні збори кооперативу, головними питаннями було прийняття нових членів, перспективи розвитку тепличного господарства, вирощування малини та шляхи її збуту. Взяли участь у зборах начальник та головний спеціаліст відділу агропромислового розвитку райдержадміністрації Олена Кислюк та Майя Нагайовська, які розповіли про державну підтримку щодо повернення 80% вартості садивного матеріалу та можливу співпрацю з торговими центрами щодо постачання їм сільськогосподарської продукції. На зборах обговорили можливості збільшення площ малини, також члени кооперативу виявили бажання відвідати господарства, які спеціалізуються на вирощуванні ягідних культур.

Робота кооперативу дає ефективну систему підтримки розширення спектру виробленої продукції у селі, покращеняя її якості, а також це є підтримкою розвитку сільської громади.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024