Литовезька громада: вперше змагалися юні туристи

04 Червня 2018, 10:33
Під час змагань 1133
Під час змагань

З метою подальшого розвитку та популяризації спортивного туризму, вдосконалення туристських вмінь і навичок, вивчення краєзнавства рідного краю й України, розвиток фізичного виховання 29-30 травня в лісі, неподалік від річки Західний Буг, відбувся І туристський зліт-змагання серед учнів 7-8 класів Литовезької громади.

На урочистостях з нагоди відкриття був присутніq директор обласного Центру туризму спорту та екскурсій, віце-президент Федерації спортивного туризму в Україні Леонід Толстіхін, який за перемогу в обласному конкурсі «В об’єктиві туриста» вручив грамоти та кубки ученицям Заболотцівської школи Клин Тетяні та Романюк Анні, а учасникам пішохідного походу ІІІ ступеня складності в районі Сколівських Бескидів ‒ значки «Юний турист України». Про це повідомляють у Литовезькій ОТГ.

Участь у змаганнях взяли команди з усіх шкіл громади, а також команди юніорів загальноосвітніх шкіл села Заболотці та №5 міста Нововолинська.

Зліт відбувся у дружній атмосфері у формі навчання-тренінгу. Школярі мали змогу навчитися в’язати основні туристські вузли, долати етапи «Смуги перешкод», покращити вміння фігурно водити велосипед.

Ввечері діти співали пісні на туристську тематику, переглянули відеоролики про походи та обласні туристичні змагання, в яких брали участь юні туристи Заболотцівської школи. А на завершення насиченого дня на дітей чекала дискотека під відкритим небом і місяцем уповні.

Після тренінгу відбувалися змагання. У загальний залік входили результати з таких видів змагань: «Естафета з велосипедного туризму», «Крос-похід», Техніка пішохідного туризму» та «Краєзнавча вікторина».

У підсумку команда школи Заболотці набрала 4 бали, а команди шкіл сіл Мовники, Литовеж та Заставне ‒ по 12 балів. Відповідно до Положення проведення зльоту: «У випадку однакової суми місць перевага надається команді з кращим показником у виді «Техніка пішохідного туризму».

Таким чином перше місце посіла команда школи села Заболотці, друге – ЗОШ І-ІІ ст. села Заставне, третє – ЗОШ І-ІІст школа села Мовники.

З кожного виду змагань переможці отримали грамоти Гуманітарного відділу та призи: килимки, карімати, казанки. А за результатами загального підсумку – кубки та якісні намети.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024