В Іваничах говорили про сучасні механізми захисту людей від безробіття

03 Червня 2018, 15:18
1293

В Іваничах спеціалісти центру зайнятості та представники місцевих підприємств говорили, як захистити громадян від безробіття.

Про зустріч розповідається на офіційній сторінці Іваничівської районної філії Волинського обласного центру зайнятості у Фейсбук.

Районна філія центру зайнятості організувала бліц-навчань для роботодавців на тему: «Сучасні механізми захисту людей від безробіття». Участь у заході взяло 20 представників підприємств, організацій, установ району.

Директор районного центру зайнятості Гарік Татоян розповів про важливість тісної співпраці центру зайнятості з роботодавцями для успішного вирішення питань зайнятості населення, поінформував про стан, основні процеси та тенденції на ринку праці району. Більш детально зупинився на суспільних викликах, пов’язаних з дефіцитом трудових ресурсів, міграційними процесами.

Також Гарік Корюнович презентував роботодавцям освітні можливості Рівненського центру професійно-технічної освіти, як закладу із сучасною навчальною базою, що готує фахівців різних професій.

Заступник начальника відділу надання соціальних послуг Євгенія Домбровська ознайомила працедавців із новими онлайн-технологіями та електронним сервісом служби зайнятості – «Електронною чергою реєстрації безробітних». Присутніх також ознайомили з «Електронним кабінетом для роботодавців», що дозволяє працедавцям співпрацювати з центром зайнятості щодо скорочення витрат часу для відвідування центру зайнятості, задля підвищення рівня взаємодії служби зайнятості з роботодавцями щодо оперативного підбору персоналу. 

Про основні зміни та нові вимоги дотримання законодавства про працю на підприємствах, установах, організаціях та про типові помилки при прийомі, звільненні працівників, про трудові конфлікти розказала державний інспектор управління Держпраці у Волинській області Елеонора Матвіюк. Детально зупинилася на особливості здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю відповідно до постанови КМУ від 26.04.2017 року.

На завершення зустрічі працедавців цікавили питання розмірів заробітних плат, правильного оформлення трудових відносин. 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024