Грибовиця хоче приєднатися до Іваничівської ОТГ

01 Червня 2018, 09:52
2299

Нещодавно депутати Грибовицької сільської ради, спираючись на добровільність утворення громади, проголосували за приєднання Грибовицької сільської ради до Іваничівської ОТГ.

Радник із питань децентралізації Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Оксана Урбан та юрист Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Андрій Погорілий узяли участь у сесії Іваничівської об’єднаної територіальної громади, де обговорювалося питання приєдання Грибовиці до Іваничівської ОТГ. Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування, який створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

Експерти наголосили на викликах утворення анклаву унаслідок такого приєднання. Зауважимо, що Благодатне перебуває у підпорядкуванні селища Нововолинська, тому в межах чинного законодавства можливий формат утворення громади - Нововолинськ, Благодатне, Грибовиця.

Проте більшістю голосів депутати, спираючись на добровільність утворення громади, проголосували за приєднання Грибовицької сільської ради до Іваничівської ОТГ, незважаючи на поради експертного середовища.






 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром