Іваничі: в музей влаштували День відкритих дверей

19 Травня 2018, 14:39
2022

Щороку 18 травня світова музейна спільнота відзначає Міжнародний день музеїв.

Цьогоріч в Іваничівському історичному музеї організовано День відкритих дверей. З цієї нагоди сюди завітали голова районної державної адміністрації Лілія Кревська, заступник голови райдержадміністрації Людмила Войтович, – про це повідомляють на сторінці Іваничівської РДА у Facebook.

Лілія Богданівна звернулась зі словами вітань до працівників музею:

– Кожного разу коли знаходжусь у стінах цього закладу, відчуваю його особливу ауру: доброти, тепла, любові, дбайливого ставлення до нашої історії та культури. І це в першу чергу, ваша велика заслуга, дорогі хранителі музейних цінностей. За це вам велика вдячність і шана. З нагоди свята бажаю вам міцного здоров’я, щедрих відвідувачів та поповнення фондів цікавими експонатами для збереження історії рідного краю.

Під час візиту керівники району мали змогу ознайомитись з експонатами діючих виставок, зокрема: «Подорожуємо країнами Європи», «Музеї Волині пропонують», «Магія сорочки – вишиванки».

– В Іваничівському історичному музеї є чимала колекція вишивок, які складають близько двохсот експонатів. Серед них чотири сорочки, що є цінними експонатами відділу етнографії, належать до сімейних реліквій і передані на зберігання до фондів музею Людмилою Войтович, на завершення екскурсії зазначила директор Лариса Куль.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром