Нехвороща: хрест на куполі храму пророкує погоду на два райони

15 Травня 2018, 11:42
2547

Особливістю головного хреста на куполі Глібо-Борисівського храму, що в селі Нехвороща, Володимир-Волинського району є те, що він дивним чином пророкує погоду на прийдешній день.

Коли заходить сонце то жителі села  Луковичі, Іваничівського району, за кілька кілометрів можуть спостерігати сяйво на верхівці хреста! Це означає що завтра буде 100 відсотків сонячно.

 Про це у своєму пості написав мешканець села Луковичі Руслан Недбайло. 

«Про наших сусідів через річку Володимир Волинський район.
15 травня престольне свято в с. Нехвороща, церква святих Гліба й Бориса (Глібо-Борисівський храм). Чудові краєвиди села та архітектура й інтер'єр старовинного храму залишають незабутні враження. Та найважливішою особливістю головного хреста на куполі храму є те, що він дивним чином пророкує погоду на прийдешній день!!! А саме коли заходить сонце то жителі с. Луковичі за кілька кілометрів можуть спостерігати сяйво на верхівці хреста! Це означає що завтра буде 100 відсотків сонячно! Цікаво те, що дане явище відоме було ще старожилам-луковичівцям. Ще більш дивним був факт, коли роками пізніше було реставровано хрест і на кілька років, ніби набираючись сили, світіння в ясну погоду зникло, а згодом знову саме по собі, або правильніше з Божої сили відновилось. 
Великі та дивні діла Твої Господи...»








 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром