Остання дорога додому загиблого героя з Нововолинська

12 Травня 2018, 11:10
1453

Близько сьомої ранку колона волинян зустріла на Цуманському перехресті загиблого Героя під час воєнних дій на сході України. Тіло Олега Пушкарука повезли до Нововолинська.

Нагадаємо, зранку 9 травня стало відомо, що поблизу Золотого Луганської області під обстрілами загинув 49-річний нововолинець Олег Пушкарук – військовий 14-ї окремої механізованої бригади, який проходив службу за контрактом. Вдома на нього чекала дружина та двоє маленьких діток, – повідомляє ІА Волинські новини.

Зі Сходу привіз Олега волонтер Валерій Курстак, який особисто знав воїна.

«Я знав Олега, ми були знайомі, адже, здійснюючи волонтерську діяльність, зустрічався з ним неодноразово на різних позиціях. Він толковий хлопець, воїн із досвідом, велика втрата!», – каже Валерій Курстак.

Зустріли загиблого Героя десятки автівок. Його з почестями провезли Луцьком, їдучи авто сигналили, машини на дорозі з’їжджали у бік та ставали, переохожі схиляли голови, хтось плакав, інші ставали на коліна.

Волонтер Сергій Балицький каже, що сиутація на сході державі досі дуже напружена, часто відбуваютсяь обстріли українських позицій.
«Перед 8 травням ми вирішили поїхати до наших хлопців на передову, зібрали кошти на автомобіль і повезли його з іншими речами на передову. Якраз ми були й біля тих місць, де ніс службу Олег, ночували там, буле десь кілометрів зо 5 від нього. І в 24:12 почалися обстріли, довкола все затихло, тільки від вибухів снарядів усе здригалося довкола, навіть птахи перестали цвірінькати. Потім були постріли у відповідь. Вдруге вибухи розпочали окупанти близько 3:30 ранку, от тоді й Олег потрапив під ворожий обстріл. А зранку, коли ми почали розвозити допомого від бригади до бригади, то нам сказали, що є «200-й».
Ситуація там напружена, але хлопці налаштовані по-бойовому. Єдине прикро те, що «Мінські угоди» повідводили важке озброєння, й важче захищатися. І те, що зі зміною АТО на ООС я не побачив принципової зміни ситуації», – розповідає Сергій Балицький.

Далі колона рушила в Нововолинськ.















 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024