На Іваничівщині відзначили День матері та Міжнародний день сім'ї

11 Травня 2018, 17:41
2890

Учора на Іваничівщині відбулись святкові урочистості та концерт до Дня матері та Міжнародного Дня сім`ї «Святий вогонь родинного тепла».

В ході  урочистостей на сцену запросили мам та дружин загиблих на Майдані та в антитерористичній операції на Сході України, яким дітки подарували квіти та вітальні листівки, виготовлені вихованцями ДНЗ «Калинонька». А також солодощі вручили представники ГО «Спілка матерів військовослужбовців Іваничівщини». Зал стоячи вітав матерів та дружин Героїв, - інформує сектор з питань внутрішньої та інформаційної політики райдержадміністрації.

Також було озвучено, що з районного бюджету виділено кошти у сумі 14 000 тисяч гривень для надання грошової допомоги по одній тисячі гривень матерям, вдовам загиблих на Майдані та в антитерористичній операції на сході України.

Із щирими словами до усіх присутніх звернулася голова Іваничівської районної державної адміністрації Лілія Кревська.

Опісля ведуча заходу повідомила, що з ініціативи голови РДА в закладах освіти району був проведений конкурс на кращу вітальну листівку до Дня матері, переможницею якого стала Якимчук Діана, учениця ЗОШ I-II ст. села Морозовичі.

Діана зачитала вітальну листівку зі сцени та отримала нагороду від голови Іваничівської районної державної адміністрації Лілії Кревської - безкоштовну путівку в оздоровчий табір села Яблуниця Івано-Франківської області.

До привітань приєднались заступник голови Іваничівської районної ради Юрій Мазурок, голова Іваничівської селищної ради Федір Войтюк, голова громадської організації «Спілка матерів військовослужбовців Іваничівщини» Надія Рубан та учасники антитерористичної операції Кононов В’ячеслав і Фіть Сергій.

Під час урочистої частини заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять нашого земляка, жителя міста Нововолинськ, головного сержанта 9-ї роти 3-ї батальйонно-тактичної групи 14 ОМБР Олега Пушкарука, який загинув внаслідок обстрілу поблизу міста Золоте Попаснянського району на Луганщині.

Після урочистої частини щирі вітання отримали мами від учасників концерту. Своє мистецтво матерям дарували: тріо старшої групи КЗ дошкільного навчального закладу (ясла-садок) «КАЛИНОНЬКА» у складі Рубан Уляни, Томашук Софії та Білинець Олександри та вихованці молодшої групи Артем Сидчук (керівник Лілія Семків), учень НВК «Іваничівська ЗОШ І-ІІІ ступенів №1-гімназія» Влад Коцюба, ансамбль бандуристів ДМШ «Калинонька» (керівник Ганна Дрозд), тріо у складі Уляни Сахарук, Анни Кеби та Олександри Шелест НВК «Іваничівська ЗОШ І-ІІІ ступеня №1-гімназія», вокальна група старших класів Іваничівської ДМШ (керівник Інна Москаленко), танцювальна група народного ансамблю пісні і танцю «Прибужжя» та зразковий ансамбль танцю «Прибужаночка» (керівник Лілія Васага), народний аматорський хор ветеранів війни і праці «Калина» (керівник Надія Ковальчук, концертмейстер Микола Шут) та духовий оркестр Іваничівської ДМШ (керівник Віталій Нечай).





















 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39