В лісі Литовезької громади невідомі розставили петлі, в яких загинули тварини

31 Січня 2024, 16:05
В лісі Литовезької громади невідомі розставили петлі, в яких загинули тварини 795
В лісі Литовезької громади невідомі розставили петлі, в яких загинули тварини

В лісі Литовезької громади виявили туші двох лисиць і зайця, які були вбиті браконьєрами. Мертвих тварин побачили під час спільного рейду місцевих мисливців з екологічною службою.

Під час спільного рейду Державної екологічної інспекції з Іваничівською районною організацією Українського товариства мисливців та рибалок помітили вісім дротяних петель, які розставили браконьєри. Про це повідомляє Інтернет-видання Буг.

У браконьєрських петлях знайшли мертвими дві лисиці та зайця. Порушників наразі впіймати не вдалося. Своїм незаконним полюванням невідомі завдали збитків на 10 тисяч гривень.

Голова організації Українського товариства мисливців та рибалок  Юрій Тисько зазначив, що петля — це один з найпоширеніших і жорстоких знарядь браконьєрського лову тварин. Робиться вона досить просто з металевого троса і коштує копійки. 

Тварина, коли потрапляє в неї, довго мучиться, а якщо і розриває петлю, то калікою довго не живи. Зазвичай, петлі ставляться в будь-який час року, але частіше за все взимку, коли тварини через сніг обмежені в пересуванні.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024