Іваничівщина: потерпілі в Чорнобильській катастрофі отримали грошову допомогу

26 Квітня 2018, 16:50
1168

У «Просвіті» відбулася тематично-мистецька година «Під полиновою зорею».

Захід відбувся 26 квітня. Про це пише Сектор з питань внутрішньої та інформаційної політики РДА.

Слід зазначити, що напередодні 32-ї річниці Чорнобильської трагедії, 25 голова райдержадміністрації видала розпорядження № 114 «Про виділення коштів». 48 жителів району, які потерпіли від Чорнобильської катастрофи, отримала допомогу загальною сумою 5,7 тисяч гривень.

Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять ліквідаторів, які вже пішли у вічність, залишивши по собі гострий біль втрати та світлий спомин.

Зі словами щирої вдячності до героїв-ліквідаторів, котрі не шкодуючи себе, рятували від атомного пекла не лише Україну, а й Землю звернулася голова райдержадміністрації Лілія Кревська: «32 роки тому, 26 квітня 1986 року вогонь Чорнобиля опалив землю і душі мільйонів українців. Аварія на ЧАЕС увійшла в історію, як найбільша техногенна катастрофа, що привела до негативних екологічних, медичних, соціально-економічних наслідків».

Опісля перед присутніми виступили голова районної ради Андрій Бадзюнь, селищний голова Федір Войтюк.

Окрім того, начальник відділу Іваничівське бюро правової допомоги Надія Адамович розповіла про діяльність системи безоплатної правової допомоги, про реалізацію права громадян на первинну та вторинну правову допомогу, про пільги та компенсації особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Для всіх присутніх в залі скорботними нотами розлилася мелодія пісні у виконанні солістки КЗ РД «Просвіта» Галини Марущак.




 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром