Лікарка пояснила причини спалаху кору в Іваничівському районі

25 Квітня 2018, 09:05
1192

Триває Всеукраїнський тиждень імунізації. Другий рік поспіль наша країна долучається до всесвітньої глобальної ініціативи поширення інформації про важливість вакцинопрофілактики. Мета тижня імунізації у 2018 році – підкреслити необхідність активізації зусиль з вакцинації дітей, оскільки це шлях запобігання поширенню важких інфекційних хвороб.

Про це йдеться на сайті ВРД НСТУ.

«Ситуація з захворюваністю на кір в нашій області засвідчила, що у попередні роки були проблеми зі щепленнями, оскільки переважна більшість хворих необхідних щеплень не отримала », –  каже головний спеціаліст з педіатрії управління охорони здоров’я облдержадміністрації Людмила Рожко.  На сьогодні хворі на кір є у Володимир-Волинському, Турійському, Камінь-Каширському, Іваничівському та Ковельському районах.

«Я вважаю, що на сьогодні дитина має право на захист від інфекцій, якщо така можливість є і це передбачено нашими діючими нормативами. Тому я би просила батьків ще раз подумати над тим, що дитина має бути захищеною. Вакцина на сьогодні в нас є, вакцина бельгійського виробництва, яка захищає від кору, паротиту, краснухи –  пріор ікс – вона є практично в усіх закладах на сьогодні, які проводять вакцинацію. Якщо дитинка мала контакт з хворим, а, ви розумієте, поширюється практично блискавично, особливо в дитячому середовищі, то протягом трьох днів можна прищепитися, на сьогодні це теж такий метод запобігання захворіти на кір», – розповіла  головний спеціаліст з педіатрії управління охорони здоров’я облдержадміністрації  Людмила Рожко.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024