У селах Павлівської ОТГ розповіли про творчість талановитих землячок

23 Квітня 2018, 09:30
1527

У селах району  відсвяткували Всесвітній день книги і авторського права.

Заходи пройшли 22 квітня. Про це інформують на сайті Павлівської громади.

Це день коли віддають данину уваги і шани книжкам і авторам, закликаючи людей знаходити задоволення в читанні. Цього дня також було прийнято дарувати книги близьким і друзям.Саме тому, в закладі освіти села Переславичі, відбулося поетичне знайомство «Молода поетеса родом з Переславич».

Бібліотекарка сільської книгозбірні Олена Ющик ознайомила дітей зі збіркою поезії «Світанок», яку написала, видала й подарувала  читачам бібліотеки їхня односельчанка Софія Смаль.

Про дитячі та юнацькі роки, про любов до поезії, про перші спроби написання віршів розповіла  мама Софії – Лілія Олексіївна Смаль, вчителька  Переславичівської початкової школи.

Діти з цікавістю і гордістю слухали розповідь про талановиту дівчину, молоду поетесу, з їхнього рідного села, а також гуртом читали її вірші.

Відповідні заходи відбулись і в закладі освіти села Топилище. З літературним візитом завітала до юних читачів сільська бібліотекарка, щоб розповісти про творчість нашої землячки  Надії Гуменюк. Діти із захопленням переказували її твори «Лелеча фортеця», «Боні і підземна ріка», «Літо з амазонками». Було підготовлене завдання і для знавців української мови. Діти  читали твори та вставляли пропущені слова. Після чого всі переглянули викладку збірок поетеси.







 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024