Просять підтримати петицію про присвоєння звання «Герой України» військовому з Нововолинська

01 Грудня 2023, 17:50
Лисиця Олександр 915
Лисиця Олександр

Президента України просять надати почесне звання «Героя України» посмертно воїну з міста Нововолинськ Олександру Лисиці.

До кінця збору залишилось 36 днів. Наразі є майже 21 тисяча підписів, лишилося зібрати чотири тисячі. Про це повідомляють на сайті Інтернет-представництва Президента України. 

З перших днів повномасштабного вторгнення, Олександр не зміг стояти осторонь і 26 лютого 2022 року поповнив ряди захисників України. 

Потрапив до 63 бригади 2 механізованого відділення 1 механізованого зводу 1 механізованої роти 107 механізованого батальйону в/ч А 3719 на посаду кулеметника. Відразу був призначений командиром відділення і разом з побратимами боронив цілісність нашої держави та виганяв ворога з населених пунктів в Баштанському та Миколаївському районі, Миколаївської області. 

Брав участь у бойових діях на території міста Бахмут, Донецької області. Пройшов найзапекліші точки Херсонської і Донецької областей пліч-о-пліч разом зі своїми побратимами.

Загинув Лисиця Олександр 2 липня 2023 року в наслідок поранень несумісних з життям, під час виконання бойового завдання біля населеного пункту села Діброва, Сєвєродонецького району, Луганської області при здійсненні заходів із забезпечення оборони України.

«Олександр із честю та гідністю виконав свій обов'язок відданого захисника України,до останнього подиху залишився вірним своїм побратимам, своєму народові та державі.
Наша сім'я пишається Олександром, його мужністю та відданістю, силою духу і патріотизмом,незламним характером і вірою в Перемогу.

Лисиця Олександр Валерійович справжній Герой,який заслуговує на найвищу державну нагороду - Герой України (посмертно). Вічна пам'ять та шана Герою!», – йдеться в дописі.

Підписати петицію можна за посиланням.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024