У Іваничах можна буде добровільно здати зброю

31 Березня 2018, 09:00
У Іваничах розпочинається місяць добровільної здачі зброї. 973
У Іваничах розпочинається місяць добровільної здачі зброї.

У Іваничах розпочинається місяць добровільної здачі зброї.

Про це пише БУГ.

З метою протидії незаконному розповсюдженню зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів профілактики кримінальних правопорушень з їх використанням з 01.04.2018 по 30.04.2018 року на території Волинської області та Іваничівського району зокрема проводиться місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів, спеціальних засобів, вогнепальної зброї, і засобів самооборони заряджених речовинами сльозоточивої та дратівної дії (газових пістолетів, револьверів) та їх реєстрація у  встановленому законом порядку.

Незареєстрована зброя – це не тільки порушення закону, а й причина нещасних випадків, які можуть трапитися з громадянами або їх неповнолітніми дітьми.

Громадяни, які добровільно звернуться до поліції з метою здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, що зберігаються ними незаконно, звільняються від кримінальної відповідальності.

Якщо громадянин у вказаний термін добровільно здав до поліції мисливську вогнепальну, холодну, газову зброю, у подальшому матиме можливість після оформлення відповідних документів зареєструвати цю зброю в особисту власність і використовувати її на законних підставах. У той же час необхідно врахувати, що пристрої вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями несмертельної дії, реєструються у випадках і в порядку, передбаченому законодавством України.

«Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховим речовинами» караються позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Проте звільняється від кримінальної відповідальності особа, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої», - стаття 263 КК України.

Для отримання детальних роз’яснень необхідно звернутися до працівників дозвільної системи або дільничних офіцерів поліції, повідомляє інспектор з контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи І. Є. Котловець.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром