Литовезька ОТГ: планують об'єднати дві школи

28 Березня 2018, 15:24
Заболотцівська ЗОШ I-III ступенів 1745
Заболотцівська ЗОШ I-III ступенів

У Литовезькій громаді планують об'єднати Заставненську та Заболотцівську ЗОШ.

Про це розповіла начальник гуманітарного відділу Литовезької ОТГ Галина Гресь, - пише БУГ.

«Наразі є одна причина, яка не дозволяє створити опорну школу – недостатня кількість учнів, адже у Литовезькій громаді навчається всього 316 дітей. Однак ми переймаємо досвід колег і будемо працювати над створенням так званої “неправильної” форми опорної школи.

Вже працюємо над тим, щоб в майбутньому школу в селі Заставне, де навчається 36 учнів, об’єднати із навчальним закладом у Заболотцях, де на сьогодні здобувають освіту 106 школярів», - зазначила Гресь.

Вона запевнила, що наразі завершується будівництво частини приміщення Заставненської школи під садочок. У ньому, як розповіла Гресь, будуть виховуватися близько 90 дітей з трьох сіл – Біличі, Заболотці та Заставне.

«На сьогодні у Литовезькій школі навчається 120 учнів, в селі Мовників – 55. З точки зору покращення ефективності надання освітніх послуг, потрібно об’єднати ці два навчальні заклади, але до цього питання слід підійти виважено, враховуючи також людський фактор», – зауважила Галина Гресь.

У гуманітарному відділі сільської ради Литовезької ОТГ говорять, що просторе двоповерхове приміщення Заболотцівської школи зможе слугувати храмом науки і для діток з Заставного.

Варто зазначити, що у Павлівській громаді Іваничівського району вже створили опорний заклад загальної середньої освіти «Павлівський ліцей» шляхом приєднання Старосільської та Переславичівської початкових шкіл як філій.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024