Залежність від соцмереж та безпека: у Поромові провели заняття з медіаграмотності

28 Липня 2023, 10:10
Залежність від соцмереж та безпека: у Поромові провели заняття з Медіаграмотності 735
Залежність від соцмереж та безпека: у Поромові провели заняття з Медіаграмотності

У Поромові відбулося третє заняття гуртка з медіаграмотності у рамках проєкту Район.Діти

Зі школярами 26 липня зустрілася журналістка Район.Іваничі Софія Матвіюк.

Темою третього заняття стали соцмережі. Учням розповіли про основні правила безпеки, такі як складні паролі, обмеження доступу до особистої інформації, уважне ставлення до посилань та повідомлень від незнайомих осіб.

Також поговорили про ризики, пов'язані з публікацією особистої інформації та фотографій в мережі. Спікерка наголосила на необхідності бути обережними та розсудливими при виборі того, що публікувати, оскільки це може мати наслідки для їхньої репутації та приватності.

Заняття з медіаграмотності було проведено в інтерактивній формі, що дозволило учням активно брати участь у дискусіях та задавати запитання. Вони отримали необхідні знання та практичні навички, які допоможуть їм бути безпечними та впевненими користувачами соцмереж.

Учасники гуртка пройшли тест, щоб визначити свою залежність від Інтернету. Серед слухачів виявили як «мудрих» користувачів, так і «залежних». Також діти розібрали два листа від «незнайомців» та обговорили, кому із них вони б відповіли та які негативні наслідки це б принесло. 

Знання про безпеку в Інтернеті, уміння розрізняти правдиву інформацію від фейкової, а також контроль над своєю онлайн-поведінкою є важливими навичками для кожного молодого користувача мережі.

Завдяки проєкту «Район.Діти» волинські школярі отримують можливість не лише отримати необхідні знання, а й реалізувати свої творчі потенціали у журналістській сфері. Цей проєкт сприяє розвитку медіаграмотності серед молоді та формує в них вміння критично мислити, аналізувати інформацію та використовувати її з користю для себе та інших.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024