У Іваничівському історичному музеї відкрилась виставка цікавих поетичних збірок

20 Березня 2018, 13:45
2492

До Всесвітнього дня поезії в Іваничівському історичному музеї відкрили тематичну виставку, на якій представлені інформаційні матеріали та 35 книг.

Про це повідомляє Районний історичний музей

Переважна більшість кних з автографами та дарчими підписами для музею, поетів нашого Прибузького краю і тих, життя і творчість яких були пов’язані з Іваничівщиною. Це поезія Володимира Ліщука, Олега Потурая, Олександра Бобака, Ярослава Гиця, Михайла Паніва, Степана Борисюка, Івана Степанюка, Ананія Рябченюка, Світлани Костюк, Марії Тарасич, Тетяни Айстри, Віри Хом’як та багатьох інших. Окремий розділ присвячений творчості місцевого поета Миколи Муцька. Для огляду відвідувачів – особисті речі, рукописи, публікації та збірка поезій автора «Затиснута в серці пісня», видана посмертно.


 

Під час відкриття виставки для учнів НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. №1-гімназія» провели літературну годину. Учні зачитали вірші і згадали корифеїв поетичного слова Тараса Шевченка, Івана Франка, Лесю Українку. Ці імена увійшли в наше життя з дитинства і залишаться з нами до кінця. Кожний знаходить в них щось своє, близьке і зрозуміле. Духовно бідною залишається та людина, якій байдуже поетичне слово.

Виставка діятиме до кінця квітня. Любителів поетичного слова просимо завітати в музей.


 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024