Іваничівським рибалкам нагадують, коли заборонено рибалити

19 Березня 2018, 12:05
1179

З метою охорони водних біоресурсів Волинський рибоохоронний патруль повідомляє, що в період їх природного відтворення вводиться заборона на вилов всіх видів риби.

Ловити рибу заборонено у водосховищах, а також в озерах Волинської області – з 1 квітня по 10 червня, у всіх інших річках та їх кореневих водах – з 1 квітня по 20 травня, а в придаткових – з 1 квітня по 30 червня.

Як виняток, дозволено любительське рибальство однією поплавковою вудкою з одним гачком на рибалку або спінінгом в світлий час доби з берега. При цьому треба суворо дотримуватися норм вилову – до 3 кг/доба на людину, – повідомляє старший державний інспектор ОВБР Волинського рибоохоронного патруля Андрій Неридько.

Риболовля у природних нерестовищах категорично заборонена. Місця природних нерестовищ встановлюються наказом Волинського рибоохоронного патруля.

У період нересту заборонено проводити днопоглиблювальні роботи, розчищення русел річок, пересуватися човнами, підводне полювання, лов раків.

За порушення Правил рибальства, в період нересту, передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності. Відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення правил рибальства передбачено накладення штрафу на громадян від двох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (34-170 грн.) і попередження або накладення штрафу на посадових осіб - від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170-480 грн).

За грубе порушення правил рибальства (наприклад, рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову, промислових знарядь лову особами, які не мають дозволу на промисел і т.д.) передбачено накладення штрафу на громадян від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-680 грн) з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих водних живих ресурсів чи без такої.

На посадових осіб - від тридцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (480-850 грн) з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих водних живих ресурсів чи без такої.

За незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду передбачена також кримінальна відповідальність.

У разі виявлення грубих порушень правил рибальства просимо повідомити інспектора рибоохоронного патруля (тел.0681404817 Андрій Сергійович) або інспектора охорони навколишнього природного середовища. Якщо порушення здійснюється в прикордонній смузі – можна повідомити найближчий відділ прикордонної служби.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39