Іваничівщина: провели консультації з прийомними дітьми та їх батьками

02 Березня 2018, 11:30
3498

Начальник відділу соціальної роботи КЗ «Іваничівського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді» Людмила Дищаковська провела консультації для прийомних дітей та їх батьків.

Про це стало відомо з допису Іваничівської районної ради у Фейсбуці.

«Прийомна сім’я або прийомна родина є однією з форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Кожній дитині потрібно надати можливість повністю реалізувати свій потенціал, забезпечити належне фізичне та психічне здоров’я, доступ до отримання якісної освіти, безпечне життя, позитивні емоції, відчуття того, що її люблять.

Тільки родина здатна задовольнити основні потреби дитини, створити якнайкращі умови для її всебічного розвитку. Якщо відсутня можливість для дитини жити у рідних батьків, то найкраща альтернатива – усиновлення/удочеріння, прийомна сім’я, дитячий будинок сімейного типу», - йдеться у дописі.

Під час індивідуального консультування з дітьми обговорили питання: взаємовідносин з однолітками, успішність в школі, безпечна поведінка в соціальному середовищі та профорієнтація.

При спілкуванні прийомні батьки та батьки-вихователі розповіли про проблемні моменти у вихованні дітей, наявність емоційного контакту між дітьми, психологічні проблеми у стосунках між членами сім’ї.

Працівники КЗ «Іваничівського ЦСССДМ» та служби у справах дітей, рекомендували прийомним батькам та батькам-вихователям особливо уважно ставитись до дітей підліткового віку, щоб не пропустити «дзвіночки», які можуть привести дитину до сумної долі, копіювання життя своїх батьків, тому що саме в цей період «розкривається» сумний досвід, отриманий ними у кровних сім’ях.



Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39