Іваничі: у філії центру зайнятості відбувся семінар щодо попередження пожеж

02 Березня 2018, 10:30
2205

В Іваничівській районній філії Волинського обласного центру зайнятості відбувся захід в рамках проекту «Школа безпеки та порядку».

До участі в заході, який відбувся 1 березня, запросили провідного інспектора Іваничівського районного сектору УДСНС України Романа Турка, - повідомляє прес-служба центру зайнятості у Фейсбуці.

Роман Турко ознайомив присутніх з причинами пожеж. Він наголосив, що саме пожежа являється неконтрольованим процесом горіння, який створює загрозу життю та здоров’ю людей, навколишньому середовищу і призводить до матеріальних збитків.

Також рятувальник повідомив про основні параметри пожежі: вогонь, теплове випромінювання, температура навколишнього середовища, дим і продукти горіння.

«Будь-яка пожежа не виникає випадково, а викликана конкретними умовами. Одночасна поява у просторі трьох факторів: горючої речовини, окислювача, і джерела запалювання може при конкретних кількісних і якісних співвідношеннях призвести до виникнення і розвитку пожежі», - зазначив Турко.

З настанням холодної пори року багато людей використовують для обігріву своїх помешкань пічне опалення та електроприлади. Через порушення правил пожежної безпеки при їх експлуатації часто виникають пожежі.

Рятувальник роз’яснив громадянам основні вимоги пожежної безпеки, розповів, як діяти у разі виникнення різних надзвичайних ситуацій, зокрема, під час пожежі в будинку, на відкритих територіях. Крім того, фахівець УДСНС нагадав присутнім правила безпечного користування газом, побутовими електроприладами, печами та грубками, а також про правила безпеки у період низьких температур.

«У разі виникнення пожежі негайно телефонуйте «101»! І пам'ятайте, що пожежу легше попередити, ніж погасити, і що маленький сірник може обернутися великою бідою», - зазначають рятувальники.




Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024