Павлівка: у ліцеї провели «Тиждень української мови»

28 Лютого 2018, 18:07
4787

У Павлівському ліцеї провели захід «Тиждень української мови та літератури».

Про це повідомили на сайті Павлівської громади.

З 19 лютого по 26 лютого у навчальному закладі вчителі організували та провели «Тиждень української мови та літератури», у якому активну участь взяли як педагогічні працівники, так і школярі.

Тиждень розпочали з лінійки, де оголосили план проведення та організували круглий стіл. Л. П. Кузьмич підбила підсумки участі учнів у олімпіадах і конкурсах. Н. М. Хомін провела відкритий урок-проект з позакласного читання з української літератури у 6- Б класі та акцію «Читати – це круто!», а Н. К. Рибіцька організувала виставку новинок української літератури.

21 лютого учні та вчителі закладу освіти відзначили Міжнародний день рідної мови. Провели літературно-музичну композицію «Мова – духовне багатство народу», яку підготували учні 8, 9 класів під керівництвом Л. П. Кузьмич.

На святі лунали пісні, легенди, гуморески Остапа Вишні, Павла Глазового, вірші Тараса Шевченка, Лесі Українки, уривок із твору «Сватання на Гончарівці» Григорія Квітки-Основ’яненка. Л. П. Кузьмич разом зі своїми учнями організувала виставку «Таємнича мова предків», конкурс учнівських ілюстрацій до прочитаних книг та написали диктант «Рідна мова».

Далі естафету по написанню диктанту перейняли учні 10, 11 класів під керівництвом Т. М. Парфенюк. Вони організували та провели захід «Мова – духовне багатство народу». А В. П. Лукашук з учнями 7 класу провела цікаву вікторину «Подорож у Країну мовознавства».

Фінальним акордом був захід «Ти себе українкою звала», який організувала В. В. Шпачук.

1




Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024