Іваничі: через чистку ліній електропередач без струму та тепла залишилося декілька будинків

26 Лютого 2018, 19:57
1677

У Іваничах через чистку траси ліній електропередач знеструмили декілька будинків на вулиці 8 березня.

Роботи розпочали у п'ятницю, 26 лютого близько 9:00, - повідомляє БУГ.

Працівники Іваничівської філії ПАТ «Волиньобленерго» розпочали роботи з чистки траси ліній електропередачі, виконання якої неможливе без тимчасового знеструмлення електрообладнання та мереж. У результаті відключеними від електроенергії залишилися приватні будинки на вулиці 8-го березня, обладнені електроопаленням.

Жителі вулиці скаржаться, що не були поінформовані про планові роботи енергетиків. До того ж чищення траси співпало з суттєвим пониженням температури повітря, що для окремих мешканців стало значною проблемою.

Йдеться, зокрема, про будинки з електричними котлами, які обігріваються електроенергією. При температурних умовах, коли надворі -18 ℃, відсутність опалення впродовж 6-ти годин для жителів дуже відчутна.

Найбільше нарікають на роботу енергетиків сім’ї, в яких є діти. У виданні зазначили, що на вулиці 8-го березня проживає близько 20-ти дітей.

«У час, коли в області відкривають пункти обігріву, в Іваничах припинили енергопостачання, бо обрізують гілля. В такій ситуації батьки, йдучи на роботу, вимушені своїх діток пристосовувати на день у бабусь з дідусями.

А як бути тим, хто про відключення дізнався уже на робочому місці?» – обурюються люди.

«Зараз відбувається чистка траси. Робимо це, поки на деревах не розпустилися бруньки і для того, щоб у випадку настання більших морозів гілки не пошкодили дроти, а ми потім не думали, як відновлювати електропостачання.

Про відключення електроенергії інформували раніше і, відповідно, попереджали про це юридичні особи та селищну раду», – відзначив директор Іваничівської філії ПАТ «Волиньобленерго» Андрія Самчук.

Зазначимо, що чистка траси проводиться щорічно у період, коли це не шкодить росту дерев та кущів. В Іваничах активно обрізати дерева починають взимку і роблять це навіть у мороз.

У Правилах догляду за зеленими насадженнями вказано: обрізання слід проводити лише навесні, адже саме тоді відновлюється сокорух, і рослина намагається залікувати собі рану, яку їй завдали під час обрізки.

Та оскільки в обленерго вся обрізка вважається аварійною, то працівники виконують таку роботу у будь-який час.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024