Іваничівщина поминала свого загиблого Героя Сергія Байдовського

20 Лютого 2018, 11:23
2698

На Іваничівщині, в одній із шкіл згадували свого загиблого випускника, Героя Небесної Сотні Сергія Байдовського.

Сьогодні, 19 лютого 2018 року, в КЗ «Соснинська ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Сергія Байдовського» відбулась година-спомин «Як крила ангела, злітаючи назад, Небесна Сотня в вирій полетіла…», присвячена світлій пам’яті земляка, Героя України Сергія Байдовського, - йдеться на сайті райдержадміністрації. 

У заході взяли участь мама Сергія БайдовськогоМарія Євгенівна, рідний брат - Олександр, племінник – Дмитро, родина, голова райдержадміністрації Лілія Кревська, голова селищної ради Федір Войтюк, заступник селищного голови з гуманітарних питань Віктор Березюк, в.о. начальника відділу освіти та молоді райдержадміністрації Світлана Король, сільський голова Марія Синюк, вчителі та учні школи.




До присутніх з промовою звернулась керівник виконавчої гілки влади в районі, член ради Майдану Волині Лілія Кревська.

- Сьогодні ми вшановуємо світлу пам'ять великого патріота України, нашого земляка Сергія Байдовського. Завтра виповнюється чотири роки як загинув наш Герой. Я пам’ятаю, як Луцьк прощався із Сергієм. Це був велелюдний похорон. Ми всі проводжали Героя. Ми скандували «Герої не вмирають!», «Слава батькам!». Плакало й небо, коли Україна закривала очі Сергію. Він став Ангелом, щоб ми залишались людьми.

У Києві за кілька років побудують Меморіал та Музей новітнім Героям – це надзвичайно важливо, так ми вшануємо їх світлу пам'ять. Але головним пам’ятником має стати нова європейська країна, за яку вони загинули. Ми маємо доробити їхню справу на землі, бо вони дивляться на нас з неба, вірять нам, і вірять в нас.

Низький уклін матері і батькові за те, що виростили і виховали сина патріота, який віддав своє життя за втілення віковічної мрії народу жити у вільній, незалежній країні, - зазначила Лілія Богданівна.









Перед присутніми також виступили селищний голова Федір Войтюк, в.о. начальника відділу освіти та молоді райдержадміністрації Світлана Король.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять нашого земляка та поставили живі квіти до пам’ятної дошки, яка розміщена на навчальному закладі.

Опісля родина та представники влади, низько схиливши голову, вшанували на його могилі пам'ять загиблого земляка, Героя України Сергія Байдовського. 





 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024