Гібридний мир не повинен стати відповіддю на гібридну війну

20 Лютого 2018, 10:17
Юлія Тимошенко 1125
Юлія Тимошенко

Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко закликала шукати нові рішення і стратегії для припинення гібридної війни Росії проти України, а також для уникнення запровадження гібридного миру.

Про це вона заявила, виступаючи під час панельної дискусії «Нові загрози вимагають нового лідерства», що проходила в рамках Мюнхенської  безпекової конференції у Німеччині 16-18 лютого.

«Прагнення мого народу бути частиною Європи, бути частиною НАТО не пройшли безкарно. Росія почала проти нас війну. Було анексовано частину нашої території – Крим і окуповано частину нашої східної території – Донбас», – наголосила лідер «Батьківщини».

«Якби 10 років тому мені сказали, що на нас підуть війною, я б відповіла, що це божевілля. Але це сталося. У нас вбито понад 10 тисяч людей, зокрема тисячу жінок та дітей. Це велика  трагедія», – сказала Юлія Тимошенко.

За її словами, Україна – це абсолютно мирна держава.

«І саме тому українці запитують, чому не діє Будапештський меморандум, який надав гарантії недоторканності нашої території і наших кордонів. Тоді Україна добровільно відмовилась від третього за потужністю ядерного потенціалу. Чому четвертий рік йде війна, гібридна війна? У цих умовах ми мусимо зробити все можливе для того, щоб відповіддю на гібридну війну не став гібридний мир», – заявила Тимошенко.

На її переконання, такий гібридний мир є недопустимим.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39