Забрав унітаз та здер ламінат: як священник упц мп звільняв парафіяльний будинок у Литовезький громаді

13 Лютого 2023, 18:00
Забрав унітаз та здер ламінат: як священник упц мп звільняв парафіяльний будинок у Литовезький громаді 1616
Забрав унітаз та здер ламінат: як священник упц мп звільняв парафіяльний будинок у Литовезький громаді

Мешканці села Біличі Литовезької громади, що у Володимирському районі розповіли подробиці переходу Свято-Михайлівського храму в користування релігійної громади Православної церкви України. Священник УПЦ мп, звільняючи парафіяльний будинок, забрав з собою туалет, котел, світильники та навіть здер ламінат.

Місцевому представнику УПЦ мп Павлу Мельнику сказали звільнити будинок, оскільки він належить парафіяльній громаді. Про це повідомив БУГу священник Свято-Михайлівського храму Василь Міськевич.

Було обумовлено термін, що у квітні 2022 року священник ПЦУ мп протягом трьох днів повинен звільнити парафіяльний дім, що знаходиться біля храму. Павло Мельник таки стримав обіцянку та виселився у вказаний термін, проте не віддав громаді ключі до будинку, посилаючись на те, що ніби-то їх загубив.

Релігійна громада Православної церкви України в присутності правоохоронців була змушена зламувати двері. Коли ж священнику ПЦУ вдалось потрапити до парафіяльного будинку, усі були здивовані вчинком попередника. У приміщенні був відсутній котел, світильники, унітаз та навіть зірваний ламінат. Колишній священник з будинку виніс все майно, зокрема й те, яке належало релігійній громаді.

13 листопада 2020 року будівлю Свято-Михайлівського храму в селі Біличі Іваничівського району передали в користування релігійній громаді Православної церкви України. Відповідне розпорядження видали у Волинській ОДА.

У документі йдеться, що культову споруду, пам’ятку архітектури місцевого значення (охоронний № 140-ВЛ), яка розташована у селі Біличі Іваничівського району Волинської області, передають у постійне безоплатне користування для релігійних потреб Свято-Михайлівській релігійній громаді Православної церкви України села Біличі. Розпорядження видане на звернення настоятеля місцевої Свято-Михайлівської релігійної громади Православної церкви України.

Священник Василь Міськевич також розповів журналістам, що представника УПЦ мп лише 8 лютого цього року вдалось виписати з будинку, оскільки самостійно він цього робити не збирався.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024