В Павлівській громаді вшанували учасників бойових дій на території інших держав

17 Лютого 2018, 11:00
3857

Днями, до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, в  бібліотеці села Жашковичі, Павлівської ОТГ був проведений тематичний захід «Афганістан - мій біль моя пекуча пам'ять».

Про це розповідає сайт громади.

Ведучі заходу Тимощук Ірина, Рижко Ангеліна, Колошнюк Юлія, Солдак Настя розповіли про подвиги колишніх воїнів-інтернаціоналістів, які з перших днів служби в Афганістані пізнали ціну життя, ціну справжньої чоловічої дружби, ціну взаємовиручки і взаємопідтримки, склали екзамен на зрілість, мужність і гідність. А також повідали про свого земляка, голову районної організації ветеранів війни в Афганістані (воїнів –інтернаціоналістів) - Петра Леонтійовича Мазурка. Саме він, як і сотні інших молодих юнаків, виконував свій інтернаціональний обов’язок. Про його подвиги свідчать численні бойові нагороди.

Хорошим доповненням заходу стали вірші, які  читали: Вікторія Грисюк - «Буває страшно буває трудно», Вікторія Василюк - «Благає, молить мати Бога».

У виконанні  Віталія Парфенюка та Наталії Мельничук  прозвучала пісня «Мамина коса».

В доповнення дійства для присутніх була розгорнута тематична викладка «Час і досі не загоїв рану - цей одвічний біль Афганістану», а також представлений фотоальбом «Герої серед нас», із якого детальніше можна ознайомитися із біографією, спогадами та нагородами Петра Леонтійовича.

З візитом шани  до ветерана-інтернаціоналіста Чайковського Миколи Васильовича, завітали директор БК с.Завидів  Наталія Редько та учасники гуртка художнього читання «Чисте джерело» Богдана Шлапак, Богдана Слюсарчук, Надія Іванчук.

У бібліотеці села Павлівка цій даті була присвячена книжкова виставка-спомин «Авганістан болить в моїй душі». Працівники книгозбірень Світлана Савчук разом з Оксаною Патер привітали воїна- інтернаціоналіста Матвійчука Афанасія Телеймоновича.

Під час заходу Афанасій Телеймонович  ділився своїми спогадами про ті часи та роздумами про події сьогодення в зоні АТО.

Присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих товаришів, які виконували інтернаціональний обов'язок. Також в цей день, бібліотечні працівники завітали до жителя с.Павлівка Гриня Володимира Миколайовича.

Директор БК с.Риковичі Марія Шевчук разом із аматорами  завітала до  ветерана-інтернаціоналіста Шелеста Анатолія Володимировича. Побажавши йому та  його рідним міцного здоров’я та всіх земних благ.

Ще один зворушливий візит здійснили  працівники культури  громади  сіл Трубки, Переславичі Олена Ющик, Світлана Лаць та  Наталія Шкарадюк. Щирими словами та зворушливою піснею до сліз привітали свого земляка воїна-афганця Яйчука Генадія Івановича та  його рідних із цим пам’ятним днем.

Усім ветеранам афганської війни було вручено пам’ятні листи вдячності від очільника громади Андрія Сапожника.










 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024