Діти «голодні та холодні»​ і в школу не ходять: у селі Завидів цікавились, як живуть проблемні сім'ї

15 Лютого 2018, 09:54
3481

 Щоб виявити родини, які неспроможні або не бажають виховувати власних дітей, 14 лютого 2018 року, проведено рейд-виїзд на територію села Завидів, Іваничівського району.

Про це інформує сайт Павлівської громади. 

У Завидів навідалися провідний спеціаліст гуманітарного відділу Павлівської об’єднаної територіальної громади Валентин Радзівіл,  начальник служби у справах дітей Жанна Гринюк,  дільничий інспектор Іваничівського ВП Горохівського ВП ГУНП України у Волинській  області Ірина  Остратюк. 

Під час проведення профілактичного заходу обстежено умови проживання дітей у 4-х сім’ях, які потрапили у складні життєві обставини. В сім’ї ромів Ю. з’ясовано, що двоє дітей шкільного віку не відвідували навчальний заклад. Зі слів батьків, діти хворі, проте зовнішній вигляд дітей задовільний. Матері дітей роз’яснено положення статті 6 Закону України «Про загальну середню освіту».

Також виявлено, що в багатодітна мати  М. та її співмешканець мали ознаки алкогольного сп’яніння, продукти харчування наявні в мінімальній кількості, зварені страви для дітей відсутні.  Матір дітей попереджено про відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків, роз’яснено підстави вилучення дітей із сім’ї, дано термін для придбання необхідних продуктів харчування для дітей  до 20.02.1018 року.

В  ході  проведення рейду  з’ясовано, що  в 2-х сім’ях, які перебувають у складних життєвих обставинах, батьки протягом тривалого часу не вживають алкогольні напої, намагаються виконувати рекомендації та поради працівників соціальних служб та органів місцевого самоврядування, для дітей створені відповідні умови для проживання та розвитку, наявні продукти харчування, зварені страви. 

Одночасно,   відповідно до вимог Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини, обстежено умови проживання 2-х дітей, позбавлених батьківського піклування, влаштованих в сім’ю опікуна.  Порушень законних прав та інтересів  статусних дітей не виявлено.

За результатами обстеження умов проживання та виховання дітей у сім’ях  учасниками рейду складено відповідні акти.





 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром