Іваничівщина: в районі вшанували воїнів-афганців

14 Лютого 2018, 09:30
2792

Учіора 13 лютого 2018 року на Іваничівщині вшановували учасників бойових дій на території інших держав.

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять тих, хто віддав своє життя, увійшовши у безсмертя. Зі словами привітань до присутніх звернулась голова Іваничівської райдержадміністрації Лілія Кревська, - йдеться на сайті райдержадміністрації.

На завершення виступу Лілія Богданівна вручила подяки учасникам бойових дій Кривенчуку Ростиславу та Хавелку Олегу за участь у громадському житті району, активну життєву позицію, патріотичне виховання молоді , а ведуча заходу зачитала текст розпорядження голови РДА про виплату коштів 63-ом ветеранам на загальну суму 9450 гривень.

Довідково: з Волині у складі обмеженого контингенту військ в Афганістані проходили службу 2330 чоловік, з них загинуло – 70, пропали безвісти – 3, отримали поранення - 110. На Іваничівщину не повернулось двоє: Іван Ващук та Микола Прокопчук.

 
До привітань приєднались заступник голови районної ради Юрій Мазурок, начальник гуманітарного відділу Іваничівської селищної ради Віктор Березюк, помічник народного депутата України Ігоря Гузя Ігор П’ятоха.

Спогадами поділився голова районної організації ветеранів війни в Афганістані (воїнів-нтернаціоналістів) Петро Мазурок і подякував від себе особисто та усіх членів ветеранської організації керівництву райдержадміністрації за увагу та підтримку, а працівникам відділу культури за організацію свята.

Хвилюючим був виступ дочки ветерана афганської війни Кащука Миколи Григоровича Лілії Парфенюк, лунали слова вдячності і гордості за найріднішу людину, а квіти героїчному дідусю вручив онук Давид.

Чудовим доповненням до щирих слів виступаючих, стали музичні вітання у виконання жіночого тріо РД «Просвіта».

Після завершення літературно - мистецької години, голова адміністрації разом з ветеранами оглянули фотодокументальну виставку та поклали квіти до пам’ятної стели на Меморіалі Слави.

 








 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024