Поромівська ОТГ: відбувся перший тур всеукраїнського конкурсу «Учитель року - 2018»

11 Лютого 2018, 15:33
3539

У Поромівській об'єднаній територіальній громаді відбувся перший тур всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2018» з предметів духовно-морального спрямування.

У конкурсі взяли участь вчителі основ християнської етики закладів загальної середньої освіти сіл Поромів: Манойло Л.В., Гнатюк Г.П., Мельничук Л.А., с.Бужанка Франчук Л.А., Гаєвська В.Г., с.Лежниця Гаєвська С.С., с.Бортнів Ющук І.С. На конкурсі були присутні сільський голова Є.М. Недищук, начальник ВОСКСМС Н.А. Жук, методист відділу ОСКСМС Н.Ф. Воробей, - йдеться на сайті громади.

Усі учасники конкурсу подали особисті заяви на участь у конкурсі, анкету учасника, опис власного педагогічного досвіду, розробки уроків, позакласних заходів. Під час проведення конкурсу учасники презентували власний педагогічний досвід., розв’язували актуальні проблемні ситуації запропоновані начальником Жук Н.А. та методистом Воробей Н.Ф. Також педагоги презентували свій урок і досвід з виховної роботи.

Про важливість викладання курсу духовно-морального спрямування у своєму виступі наголосив сільський голова Недищук Євгеній Микитович.

- Духовно-моральне вивчення особистості є важливою складовою процесу її формування в сучасних умовах. Оптимальна модель організації роботи з духовно-морального виховання реалізується в закладах загальної середньої, дошкільної освіти Поромівської сільської ради. Викладання курсу духовно-морального спрямування є органічною складовою освітнього процесу в закладах освіти, основним завданням якого є духовно-моральне виховання здобувачів освіти, орієнтація їх на християнські цінності, - зазначив голова.

Ініціатором вивчення курсів духовно морального спрямування в громаді виступив саме Євгеній Микитович. На виконання його доручення в усіх школах громади, закладі дошкільної освіти вивчаються предмети духовно-морального спрямування, якими охоплено 398 учнів з 1 по 11 класах. Школа має дбати не лише про освітній компонент, а і про виховання дітей, щоб вони стали повноцінними громадянами України. І відрадно, що сьогодні керівництво громади надає значну увагу християнській етиці, яку за згодою батьків діти мають змогу вивчати в школі.

Саме християнська етика, як історично і традиційно складена мораль нашого народу, і може стати загальною основою системи виховання у сучасній школі.

Надія Андріївна Жук підсумувала роботу із курсів духовно-морального спрямування і поставила завдання перед педагогами про підготовку вихованців до олімпіади «Юних знавців Біблії». Рекомендувала педагогам КДМС ознайомитись із книгами Д. Корнелюка: «Сівачі слова Божого Волині» і «Росіяни-москалі на чужій землі». Методист Н.Ф. Воробей ознайомила з основними вимогами до олімпіадних завдань і настановами наради, яку провела методист ВІППО Рудь О.В. 

За сумою балів, одержаних конкурсантами на І турі, журі визначить переможців та лауреатів конкурсу. Переможці конкурсу нагороджуються грамотами та відзнаками.



 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39