В Іваничівській лікарні харчують пацієнтів менш як за 9 гривень на добу

06 Лютого 2018, 20:19
1498

Про проведення публічних закупівель для потреб закладів освіти та охорони здоров’я на 2018 рік говорили вчора на нараді у голови райдержадміністрації Лілії Кревської.

В.о. начальника відділу освіти та молоді райдержадміністрації Світлана Король озвучила інформацію, що вартість харчування на одного учня в день становить 6 гривень., а для дітей – сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування - 8, - йдеться на сайті Іваничівської РДА.

Головний лікар центральної районної лікарні Петро Ципа, зазначив, що вартість 3-х разового харчування в центральній районній лікарні на одного хворого становить  в день 8,88 гривень. Окрім того, було озвучено, що картоплю для потреб лікарні заготовляють через сільських голів у населення. 1 відро із сім’ї - виходить 24 тони, яких вистачає на рік.

Після обговорення даного питання керівник виконавчої гілки влади в районі дала відповідні доручення, зокрема:

- Відділу освіти та молоді райдержадміністрації (С. Король) з метою створення безпечних умов виховання, навчання, фізичного розвитку та зміцнення здоров'я дітей забезпечити постійний контроль за якістю харчових продуктів (наявністю документів, що засвідчують якість та безпечність продукції), дотримання технології приготування страв, проведення виробничого лабораторного контролю безпечності харчових продуктів, готових страв та питної води (страви на калорійність, мікробіологічні показники, якість термічної обробки тощо).

Окрім того, вивчити питання щодо збільшення суми харчування на одного учня з урахуванням видатків на закупівлю овочів та доповісти голові райдержадміністрації на наступній нараді 12.02.2018 року.

- Управлінню Держпродспоживслужби Іваничівського району (Л. Просапчук) періодично проводити аналіз наявних харчових продуктів у навчальних закладах району та надавати відповідні методичні та практичні рекомендації відділу освіти та молоді райдержадміністрації щодо подальшої процедури проведення аналізів харчових продуктів. Про результати роботи інформувати голову райдержадміністрації у найкоротші терміни.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024