Фейкові виплати від міжнародних організацій: на Іваничівщині активізувалися онлайн-шахраї

30 Листопада 2022, 11:00
Фейкові виплати від міжнародних організацій: на Іваничівщині активізувалися онлайн-шахраї 1321
Фейкові виплати від міжнародних організацій: на Іваничівщині активізувалися онлайн-шахраї

У телеграм-групі Нововолинської громаді із регулярною черговістю з'являються фейкові повідомлення про допомогу від Червоного Хреста. Адміністратори груп блокують абонентів, що розсилають фейки, та видалять подібні повідомлення, але вони з'являються знову.

Про це повідомляє кореспондентка Район.Іваничі.

Шахраї від імені Червоного Хреста розсилають в мережі повідомлення про нібито фінансову допомогу для всіх громадян у розмірі від 2500 тисячі гривень, при цьому видурюючи у людей гроші та персональні дані.

Аби оформити заявку читача відправляють у чат-бот під назвою «Червоний Хрест UA» де потрібно авторизуватися та отримати підтвердження від свого банку.

Далі – за посиланнями на фішингові сайти, де через юриста збирають персональні дані, а також просять перерахувати суму 385 гривень на нібито юридичні послуги. Будьте уважними – це шахраї.

Виконавши ці дії, ви просто не отримаєте обіцяної фінансової допомоги, до того ж можете лишитися тих коштів, які були у вас на банківській карті. 

Висновок

Червоний Хрест України ніколи не проводив й не проводить збір коштів для компенсації юридичних чи інших послуг. Організація  здійснює ваучерну підтримку вразливих верств населення з категорій вразливості, але для цього не збирає особисті дані через соціальні мережі, тим паче дані банківських карток!  

Отож, не довіряйте інформації від неперевірених джерел, а про виплати допомоги та компенсації дізнавайтеся з офіційних сайтів держорганів

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39