Іваничі: слухачі Університеті ІІІ віку говорили про стрес та його наслідки

05 Лютого 2018, 13:14
1582

На минулому тижні у територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) в Університеті ІІІ віку було проведено заняття факультету основ медицини на тему «Стрес – його властивості в розвитку захворювань».

На занятті було присутньо 20 слухачів, - повідомляють у територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) управління соціального захисту населення Іваничівської РДА.

- Сучасна людина постійно живе на межі стресу. Причиною тому стає безліч чинників, таких як: погана екологія, жорсткий ритм міського та сільського життя, агресивне соціальне середовище, політична нестабільність, фінансові кризи і т.д. Стрес не обходить нікого. Сам цей термін - «стрес» - став для людей вже буденним словом, в яке вкладається уявлення про зміни поведінки і ціла гама почуттів і переживань, що виникають у складних ситуаціях або при підвищеної небезпеки, які стали невід'ємною частиною сучасного способу життя. Сьогодні поняття стресу можна віднести до однієї з базових наукових категорій, яка стала предметом вивчення цілого комплексу дисциплін, - розповіла куратор факультетету Світлана Адамчук. - У самому загальному вигляді його можна визначити як природну пристосувальну реакцію живого організму на будь-яку подію, що відбувається і в навколишньому середовищі і організму стосується.

Слухачі уважно слухали викладача, запитували про наслідки стресових ситуацій, які їх спіткали на життєвому шляху, отримували змістовні відповіді та поради.

Слухачі університету взяли до уваги, що слід берегтися від стресів, дбати про своє здоров`я у їх віці та використовувати поради у власному житті.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024