Кропивщина: люди хочуть лікуватися в Нововолинській центральній міській лікарні

02 Лютого 2018, 15:24
4081

Мешканці села Кропивщина Іваничівського району хочуть мати можливість обслуговуватися в Нововолинській центральній міській лікарні.

Чи лікуватимуть у Нововолинську пацієнтів з Іваничівського району, - дізнавався БУГ.

Місто і район використовують свої бюджети кожен окремо. Відповідно, за лікування жителів приміських сіл міська рада платити не буде, сьогодні ці послуги повинні оплачуватися з району. Адміністрація медичного закладу хоче фінансової компенсації за те, що лікують мешканців Іваничівщини.

Як відомо, субвенцію зі своїх бюджетів для лікування сільських мешканців у Нововолинській лікарні делегували Поромівська та Литовезька ОТГ, Іваничівський район гроші не перевів.

«У нас більшість жителів хоче лікуватися в Нововолинську, бо по-перше, в Іваничі нема чим доїхати, по-друге, дорога далека.

Деякі чиновники, які працюють в Іваничах, хочуть, щоб ми обслуговувались в селищі, мотивуючи, що там велика лікарня. Але ж автобуси постійно переповнені. В селище ще заїдеш, а звідси ніяк добратися не можна. Я страждаю від болі і сама тільки після операції, не можу їхати таку відстань. А так сяду в маршрутку – і через 10 хвилин вже у Нововолинську.

Мені 56 років. Якщо людина у поважному віці і з серйозною хворобою, то до Іванич може й не дотягнути”, – розповідає жителька Кропивщини Анна Кодорук.

На останньому прийомі жінці відмовили в обстеженні у Нововолинській ЦМЛ і порадили їхати в Іваничі. ЇЇ чоловіка лікують у кардіології міської лікарні – його забрала швидка, коли перебував на квартирі в доньки у місті.

«У Нововолинську кажуть, що не приймають більше, та радять їхати в районну лікарню. Мені вже фізично важко дорогу долати, а я ще ж на групі. Молодь з села переважно у місто повиїжджала, а старшому поколінню куди дітись? Люди в нас навіть згідні внесок платити, тільки щоб лікуватися ближче. Готуємося збирати підписи, щоб звернути увагу влади на цю проблему», – каже Анна Кодорук.

Як стало відомо БУГу з офіційних джерел, головний лікар Нововолинської центральної міської лікарні Віктор Мороз поінформував про те, що жителі приміських сіл отримуватимуть безкоштовну медичну допомогу з квітня.

Також відомо, що Грядівська сільська рада звертатиметься до Іваничівської райради з проханням передати міській раді Нововолинська кошти за надання медичних послуг.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024